iPad Pro met Face ID

iOS 11.3 bevat aanwijzingen voor ‘modern iPad’, mogelijk met Face ID

In de code van iOS 11.3 zijn aanwijzingen gevonden voor een 'modern iPad', die mogelijk voorzien is van Face ID. Het doet denken aan een eerdere term 'modern iPhone' die Apple gebruikte.

In de code van iOS 11.3 beta zijn verwijzingen gevonden naar een ‘modern iPad’. Het gaat hierbij om een toekomstige upgrade van de iPad met nieuwe functies, mogelijk met TrueDepth-camera en Face ID-gezichtsherkenning.

Modern iPad met Face ID

De Braziliaanse blogger Filipe Espósito vond de aanwijzingen in iOS 11.3, een update die waarschijnlijk in of rond maart beschikbaar komt voor iedereen. Dat valt samen met de gebruikelijke introductiedatum van nieuwe iPads. De naam ‘modern iPad’ doet denken aan een eerdere naam ‘modern iPhone’ die Apple gebruikte voor de iPhone X. Het zou kunnen betekenen dat Apple van plan is om innovaties zoals een TrueDepth-camera in te bouwen.

KGI-analist Ming-Chi Kuo en Mark Gurman van Bloomberg verwachten allebei dat Apple dit jaar een iPad Pro gaat uitbrengen met Face ID-camera en smallere schermranden. In november meldde Gurman al dat Apple plannen zou hebben om de thuisknop te verwijderen zodat de randen smaller kunnen worden. Het zou de eerste keer zijn sinds de iPad in 2010 op de markt verscheen. De iPad zal daardoor meer gaan lijken op de iPhone X.

Verder zou Apple van plan zijn om een vernieuwde Apple Pencil uit te brengen, met nieuwe softwaretools. Of er ook een ‘notch’ aanwezig is op de iPad valt nog te bezien. Op zich zou een smallere schermrand van de iPad nog breed genoeg kunnen zijn om de TrueDepth-camera in te bouwen.

iPad Pro met Face ID

Bovenstaande afbeelding laat een concept van Benjamin Geskin zien, met smallere randen. Wil je Face ID gebruiken, dan zou je ook kunnen wachten op de toekomstige iPhones. Er zou een opvolger van de iPhone X met 5,8-inch scherm aan zitten te komen. Daarnaast zou Apple plannen hebben om een 6,5-inch iPhone X Plus uit te brengen en een goedkoper 6,1-inch model met LCD-scherm, aluminium frame en geen 3D Touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2018, 19:11
Categorie iDevices
Onderwerp ipad
Device iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.