Apple Watch-test TechCrunch

Dit vinden de internationale media van Apple Watch Series 2

Wat zeggen de internationale media over de Apple Watch Series 2? De eerste recensies zijn binnen en daaruit blijkt dat ze de Apple Watch vooral zien als een fitnessarmband.

Eerder kon je al lezen wat de internationale media vinden van de iPhone 7. Maar er zat nog meer in de goodiebag die de eerste groep geluksvogels mee naar huis kregen: een gloednieuwe Apple Watch Series 2. Het embargo is vandaag afgelopen en dus kunnen we ons op diverse internationale sites vergapen aan reviewers die een frisse duik in het zwembad hebben genomen om te checken of het apparaatje echt waterdicht is. Ook bij de Apple Watch Series 2 geldt net als bij de iPhone 7 dat het design eigenlijk niet is veranderd. Wat vinden ze van de interne verbeteringen?

Apple Watch-test TechCrunch

Matthew Panzarino van TechCrunch:
Panzarino noemt de Apple Watch de ‘eerste echte Apple Watch’.

Er is nu ingebouwde GPS, zodat je kunt sporten zonder een relatief zware iPhone mee te nemen om nauwkeurige metingen te hebben. En het is volledig waterproof, zoals elk fatsoenlijk sporthorloge moet zijn. […] Vanwege de snelheid en helderheid, merkte ik dat ik de Watch voor interacties vaker gebruikte.

Jim Dalrymple van The Loop:
Zoals we eerder al schreven bij de round-up van iPhone 7-recensies, is Jim Dalrymple een onvermoeibare optimist wat Apple-producten betreft. Met de eerste generatie Apple Watch raakte Dalrymple vele kilo’s kwijt en ook bij de Series 2 werkt alles prima en de functies zoals GPS en de AirPods maken het een erg compleet apparaat om te sporten. Dalrymple hoeft tijdens zijn dagelijkse wandelingen geen iPhone meer mee te nemen (huh?) en dat geeft hem een gevoel van vrijheid.

Voor mij draait het bij de Apple Watch om ons leven te verbeteren en ons meer efficiënt te maken. Bij mij is dat meermaals gebeurd en met de Apple Watch Series 2 ga ik door op dezelfde weg.

Apple Watch Series 2 door The Verge

Lauren Goode van The Verge:
Prachtige fotografie, dat is The Verge wel toevertrouwd. De techsite noemt de Apple Watch vooral een fitnesstracker, ook al durfde Apple het eerder niet zo te noemen.

Het is nog steeds een smartwatch. Maar de Watch heeft nu een focus, en dat is goed. […] Hoewel het scherm nu helderder is en makkelijker af te lezen in normaal daglicht, is het nog steeds moeilijk te zien in direct zonlicht. Uiteindelijk is het een smartwatch met een retina OLED-scherm, niet een reflectief scherm zoals bij andere sporthorloges.

John Gruber van Daring Fireball:
Gruber richt vooral zijn aandacht op watchOS 3 en is blij dat Apple niet langer een gouden Apple Watch maakt. Het voelt alsof Apple nu begrijpt waar de Apple Watch thuishoort in de luxemarkt. Het lijkt ook een materiaal dat we nog in andere productlijnen zullen terugzien. Ook zou Gruber graag zien dat het scherm in de toekomst constant ingeschakeld staat.

WatchOS 3 lost de meeste van de Apple Watch-problemen op. De Series 2 hardware lost bijna alle overige problemen op (het standaard uitgeschakelde scherm heeft nog één stap nodig in batterijduur of schermtechnologie).

Apple Watch 2 door TechRadar

Garteth Beavis van TechRadar:
Ook bij TechRadar ligt het er duimendik bovenop dat de reviewers de Apple Watch vooral als fitnesswearable zien. Ook vinden ze dat dit de smartwatch is die Apple twee jaar geleden had moeten uitbrengen. Maar ze zijn blij dat ‘ie er nu is.

De Apple Watch 2 doet niets dat mindblowing is, maar het voegt precies de juiste tweaks to om het een aantrekkelijker optie te maken voor toekomstige smartwatch-bezitters dan z’n voorganger. Het is bijna jammer dat het beperkt is tot Apple-gebruikers, omdat het zeker een van de, zo niet de beste smartwatch is die je momenteel kunt krijgen.

Lance Ulanoff van Mashable:
Mashable noemt de nieuwe hardware en software een hemelse combinatie. Hoewel er niet zoveel is veranderd aan het design en de software, betekenen ze een belangrijke strategische verschuiving voor Apple.

Vooral het nieuwe OS schuift geinig functies zoals Digital Touch en het delen van je hartslag terzijde*, om ruimte te maken voor nuttiger functies. […] Binnenin ziet echter volledig nieuwe hardware, waaronder een helderder scherm, de S2 SIP met nieuwe dual-core CPU en een nieuwe GPU, een grotere batterij en een speciaal speakersysteem dat geluid afspeelt en water loost. Het meest spannende deel van dit meervoudige orgaantransplantatie is zeker de nieuwe SIP. Het maakt de Apple Watch Series 2 op bijna elk gebied sneller en responsiever dan de originele Apple Watch.

* Dit klopt niet in de review van Mashable, want Digital Touch en hartslag sturen zijn nog steeds aanwezig en nu zelfs te ontvangen op de iPhone.

Scott Stein van CNET:
CNET vindt dat je geen smartwatch nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een fitnesstracker. In de – in onze ogen wat verwarrende review – is te lezen dat de Apple Watch misschien niet lang om jouw pols blijft, maar wel om die van de reviewer. De Apple Watch is toch nog vooral een fitnesstracker, een herinneringenmachine, een afstandsbediening voor de telefoon, een kleine iPod, een speelgoedje. Misschien ook een nuttige dagelijkse tool. Lees deze review als je graag bevestiging wilt dat er nog veel te verbeteren valt.

De Apple Watch is eindelijk beter geworden. Maar zelfs dan missen er dingen die ik nog steeds wil. Betere batterijduur bijvoorbeeld. Een scherm dat altijd aan is, zodat ik steeds interactie kan doen. En misschien, ooit, de mogelijkheid om te gebruiken zonder de telefoon… of verbonden met andere dingen.

Joanna Stern van Wall Street Journal:
De Wall Street Journal vindt dat de Apple Watch nog steeds geen must-have is. Maar het nieuwe model is zeker een luxe die je zou willen hebben. De mogelijkheden om als fitnesswearable te gebruiken vallen echter tegen.

Na meer dan een jaar gebruikt Apple mijn informatie niet om me te motiveren verder te gaan. Moet ik mijn workouts variëren? Moet mijn hartslag omlaag? De toekomst van gezondheidsmetingen doen is machine learning en Apple leidt daarin niet. […] Ik het liever de Apple Watch dan de Fitbit Blaze-smartwatch. Apple’s design is strakker en de selectie van third party-apps is sterker. Maar met deze snelheid kan het jaren duren voordat een strakke, Series 3 met internetverbinding en lange batterijduur verschijnt.

Tenslotte nog een video van de website PocketLint:

Ben je na het lezen van deze fragmenten overtuigd en wil je de Apple Watch kopen? Dan hebben we een aparte pagina met alle informatie over de keuzes waar je voor staat en de beschikbare modellen waar je uit kiezen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 17:51
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.