macOS High Sierra Berichten

Waar blijven iMessage in iCloud en AirPlay 2?

AirPlay 2 en iMessage in iCloud zijn twee functies van iOS 11 die door Apple uitgesteld zijn. Maar wanneer kun je deze handige functies verwachten?

macOS High Sierra Berichten
Toen Apple tijdens de WWDC iOS 11 onthulde, werden iMessage in iCloud en AirPlay 2 als twee nieuwe functies aangekondigd. Inmiddels zijn we heel wat iOS-versies verder, maar beide functies zijn nog niet voor het grote publiek beschikbaar. Het lijkt er ook niet op dat de functies nog dit jaar komen.

Nog geen iMessage in iCloud en AirPlay 2

iMessage in iCloud en AirPlay 2 zijn twee nieuwe functies waar gebruikers op zitten te wachten. Met iMessage in iCloud zorg je ervoor dat al je berichten met end-to-end-encryptie opgeslagen staan in iCloud en gesynchroniseerd worden tussen al je apparaten. Dit betekent ook dat een bericht dat je op je ene toestel verwijdert, ook verwijderd wordt van al je andere apparaten. Op dit moment is dat nog niet het geval, waardoor gesprekken ongelijk kunnen lopen op je verschillende apparaten. Bovendien maakt iMessage in iCloud je reservekopieën kleiner, omdat berichten niet meer apart meegenomen hoeven te worden in elke losse reservekopie.

iMessage in iCloud was beschikbaar in een eerdere beta van iOS 11, maar is er al vrij snel weer uitgehaald. Apple beloofde dat de functie later in iOS 11 toegevoegd zou worden, maar tot op heden is dit nog niet het geval.

AirPlay 2 maakt het onder andere mogelijk om muziek op meerdere speakers af te spelen. Je kunt vanuit je iPhone of iPad alle speakers selecteren die werken met AirPlay 2 en op die manier bepalen op welke speakers je muziek afspeelt. Bovendien brengt AirPlay 2 ondersteuning voor speakers naar HomeKit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met Siri een opdracht geven om een bepaald nummer af te spelen op een specifieke speaker. Apple’s HomePod en Sonos werken met AirPlay 2, maar pas vanaf volgend jaar.

iMessage in iCloud en AirPlay 2 in iOS 11.3?

Inmiddels zijn er van iOS 11.2, de aankomende grote update van iOS 11, al vijf beta’s verschenen. In de eerste beta van iOS 11.2 was er wel iets zichtbaar van AirPlay 2 in het Bedieningspaneel, maar dit is er later weer uitgehaald. Van iMessage in iCloud is sinds een vroege beta van iOS 11 niets meer vernomen. Het lijkt inmiddels onwaarschijnlijk dat beide functies nog in iOS 11.2 beschikbaar komen. iOS 11.2 komt naar verwachting ergens in december uit. Er volgen waarschijnlijk nog maar een paar beta’s en dat is een wat korte testperiode om de twee functies goed te kunnen testen. Er zitten bovendien al wat nieuwe functies in iOS 11.2 die de moeite waard zijn, vooral voor Amerikaanse gebruikers.

Voor AirPlay 2 heb je behalve een nieuwe iOS-update, ook nog de nodige extra hardware nodig. Speakermakers moeten AirPlay 2 ondersteunen en aangezien de HomePod pas begin volgend jaar op zijn vroegst op de markt komt, lijkt er ook weinig haast te zijn om AirPlay 2 nu al beschikbaar te stellen. De nieuwste Apple TV’s werken straks ook met AirPlay 2, maar ook die ondersteuning komt vermoedelijk pas volgend jaar met een nieuwe tvOS-update.

Kijkend naar de afgelopen twee jaar, dan komt iOS 11.3 waarschijnlijk rond eind maart beschikbaar. De eerste beta van deze nog niet aangekondigde versie komt dan vermoedelijk rond eind januari uit, waarna Apple ruim twee maanden de tijd heeft om de nieuwe functies te testen. iOS 11.3 kan daarmee net zo’n grote update worden als iOS 10.3 en iOS 9.3 van de afgelopen twee jaar.

Je kunt je afvragen of het uitstellen van de functies zo erg is. Grote blunders zoals de root-bug in macOS High Sierra willen we liever ook niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 12:35
Categorie iOS
Onderwerpen airplay, imessage, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.