Snapchat-app koppelt social los van media.

Zo werkt de vernieuwde Snapchat-app

Snapchat heeft zijn vernieuwde app gepresenteerd. In de nieuwe versie worden posts van je vrienden gescheiden van die van allerlei media, zodat het overzichtelijker wordt om te gebruiken.

We wisten al dat Snapchat aan een redesign werkte, maar nu weten we ook hoe deze vernieuwde versie eruit ziet. In de vernieuwde versie van Snapchat zijn snaps en verhalen van je vrienden losgekoppeld van media.

Vernieuwde Snapchat maakt vrienden belangrijker

In onderstaande video legt de CEO van Snapchat uit hoe de vernieuwde app er qua opzet uit ziet. In de vernieuwde versie verschijnen berichten en verhalen van media en je contacten niet meer op dezelfde pagina. In het linker deel van de app vind je alle posts en info van je vrienden, terwijl de content van media zoals gesponsorde berichten aan de rechterkant staan. De app opent nog steeds als eerste met de camera, zodat je meteen een foto kunt maken.

De vriendenpagina in Snapchat is bovendien dynamischer dan voorheen. Hier wordt gebruikgemaakt van een vernieuwd Best Friend-algoritme. Dit betekent dat de vrienden waar je het meest mee chat bovenaan in de lijst komen te staan. Hierdoor hoef je dus niet lang door je vriendenlijst te scrollen. Het zal even duren voordat deze pagina zijn juiste vorm bereikt heeft, maar als je hem vaker gebruikt wordt het resultaat alleen maar beter, aldus Snapchat zelf.

Aan de rechterkant vind je dus de verhalen en posts van uitgevers, creators en andere accounts van de Snapchat-community. Je abonnementen vind je bovenaan deze pagina, met daaronder alle verhalen die je mogelijk interessant vindt. Ook deze Discover-pagina moet in de loop van de tijd slimmer en gepersonaliseerder worden, aan de hand van je gebruik.

Vernieuwde Snapchat-app.

De vernieuwde versie van Snapchat introduceert dus niet een geheel nieuwe bediening, maar wil het vooral overzichtelijker maken door de soorten content van elkaar te scheiden. De vernieuwde app is op moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar moet de komende weken voor iedereen te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2017, 15:52
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.