HomePod zwart

Apple stelt HomePod uit naar 2018

Apple heeft de HomePod speaker uitgesteld naar volgend jaar. De slimme speaker met Siri-functies zal pas in de loop van 2018 verschijnen.

Apple heeft de HomePod uitgesteld naar volgend jaar. In een verklaring aan de media heeft Apple aangegeven dat de geplande release dit jaar niet meer gaat lukken. Tijdens de WWDC-ontwikkelaarsconferentie werd de HomePod voor het eerst onthuld en werd beloofd dat de slimme speaker met Siri-functies nog voor het einde van het jaar in de VS verkrijgbaar zou zijn voor 349 dollar. Een datum voor Europa werd nog niet genoemd.

In een verklaring zei Apple:

We can’t wait for people to experience HomePod, Apple’s breakthrough wireless speaker for the home, but we need a little more time before it’s ready for our customers. We’ll start shipping in the US, UK and Australia in early 2018.

Het zou betekenen dat de HomePod op z’n vroegst in januari in de winkels ligt, maar het zou ook nog veel later kunnen worden. Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks met de AirPods: die zouden in oktober op de markt komen, maar Apple stelde de introductie uit omdat ze nog niet goed functioneerden. Later bleek dat het waarschijnlijk te maken had met synchronisatieproblemen, waardoor de muziek niet gelijktijdig bij beide oordopjes aankwam. Uiteindelijk verschenen de oortjes in december in de winkel, maar er was maandenlang sprake van krappe voorraden.

Apple heeft niet bekendgemaakt waarom de HomePod is uitgesteld, maar het zou iets te maken kunnen hebben met AirPlay 2. De HomePod is Apple’s eerste eigen speaker sinds de (geflopte) iPod Hi-Fi in 2007 op de markt kwam. Met HomePod kun je draadloos muziek afspelen via Apple Music, of via een gekoppelde iPhone, iPad of Mac. Je kunt ook spraakopdrachten geven via Siri. Er zitten zes microfoons in, die ervoor zorgen dat spraakopdrachten vanuit alle richtingen worden opgepikt. De HomePod is duurder dan soortgelijke speakers van Amazon, maar Apple denkt vooral te kunnen scoren met geluidskwaliteit. Dat betekent helaas wel een flink prijskaartje van 349 dollar. Google heeft inmiddels ook een duurdere speaker aangekondigd, de Google Home Max. Die gaat $399 kosten maar is nog niet in Nederland te gebruiken omdat de Google Assistent nog niet is vertaald.

Apple heeft dit jaar beloofd dat ze nog wel de iMac Pro op de markt brengen, een professionele Mac, uitgevoerd in spacegrijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2017, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.