Sonos One.

AirPlay 2 komt naar Sonos-speakers, slimme speaker Sonos One onthuld

Sonos heeft zojuist tijdens een event aangekondigd dat de Sonos-speakers binnenkort werken met AirPlay 2. Daarnaast komen ze binnenkort met de nieuwe Sonos One, een slimme speaker met microfoon.

Sonos One.
De afgelopen maanden heeft Sonos meerdere malen gehint naar de komst van een nieuw product en vandaag heeft het bedrijf tijdens een event nieuwe aankondigingen gedaan. De belangrijkste aankondiging is dat de Sonos-speakers AirPlay 2 gaan ondersteunen. Hierdoor kun je vanaf je iOS-device geluid doorsturen naar je Sonos-speaker.

AirPlay 2 komt naar Sonos

Om een Sonos-speaker te kunnen bedienen, was het nodig om de Sonos-app te gebruiken. Door een muziekdienst aan de Sonos-app te koppelen (zoals Spotify of Apple Music) kun je muziek streamen naar je speaker. Het werkt echter niet standaard vanuit iOS, maar volgend jaar komt daar verandering in. Sonos gaat in 2018 AirPlay 2-ondersteuning toevoegen aan de Sonos-speakers. Dat betekent dat je elk geluid vanaf je iPhone of iPad kunt streamen via je Sonos-speaker.

Doordat AirPlay 2 toegevoegd wordt aan Sonos, kun je de speaker op veel meer manieren gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het afspelen van een YouTube-filmpje op je iPad, terwijl het geluid afgespeeld wordt op de Sonos-speaker. Sonos heeft tijdens het evenement ook aangegeven dat de speakers vanaf volgend jaar werken met ‘every Siri-enabled device’. Mogelijk geldt dit dus ook voor de aankomende HomePod, Apple’s slimme speaker.

Sonos AirPlay 2.

Nieuwe Sonos One en vernieuwde app

Sonos heeft ook een nieuwe speaker aangekondigd. De Sonos One is een nieuwe speaker met ingebouwde microfoon, zodat je gebruik kunt maken van stembediening. De Sonos One lijkt qua design veel op de Sonos PLAY:1 en komt in verschillende kleuren. De Sonos One wordt gepresenteerd als de nieuwe slimme speaker voor muziekliefhebbers en is daarmee een directe concurrent voor Apple’s HomePod. De stembediening van de Sonos One wordt mogelijk gemaakt door zes microfoons en maakt gebruik van Amazon Alexa. Aangezien Amazon Alexa geen Nederlandse taalondersteuning heeft, is de kans dat de Sonos One met de Nederlandse taal werkt klein. Je kunt de Sonos One ook gebruiken om je andere Sonos-speakers te bedienen.

Sonos app vernieuwd.

Sonos heeft ook aangekondigd dat de Sonos-app vernieuwd wordt. In bovenstaande afbeelding is het nieuwe design van de Sonos-app te zien, waardoor navigeren een stuk eenvoudiger wordt. Onderaan de app vind je binnenkort een nieuwe navigatiebalk, zodat je sneller naar het gewenste onderdeel kan gaan. Het beheren van je kamers is in de Sonos-app ook eenvoudiger en volgens Sonos kun je nu ook beter je favoriete muziek vinden.

Versie 8.0 van de Sonos-app is nu beschikbaar om te downloaden.

Sonos en Alexa

Sonos kondigde ook aan dat ze nu samenwerken met Amazon Alexa. In combinatie met bijvoorbeeld een Amazon Echo kun je door middel van je stem je Sonos-speaker bedienen. De publieke beta start vandaag, zodat je een Echo, Dot of ander Alexa-apparaat kunt gebruiken voor het bedienen van je muziek via Sonos. De samenwerking van Sonos en Amazon zal nog niet beschikbaar zijn in Nederland, omdat de Alexa-assistent nog geen Nederlands kan verstaan. Ook zijn de speakers van Amazon niet in Nederland verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2017, 18:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.