Nieuwe functies in iOS 11.2.

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in iOS 11.2

iOS 11.2 verschijnt binnenkort en brengt een aantal nieuwe functies en verbeteringen. In dit artikel hebben we de belangrijkste op een rij gezet, zoals sneller draadloos opladen.

Nieuwe functies in iOS 11.2.
Binnenkort brengt Apple iOS 11.2 uit, de nieuwste versie van iOS. In iOS 11.2 vind je enkele nieuwe functies en aanpassingen, zoals sneller draadloos opladen. In dit artikel zetten we de belangrijkste vernieuwingen van iOS 11.2 voor je op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Nieuw in iOS 11.2

iOS 11.2 is de tussentijdse update die Apple naar verwachting in december voor iedereen beschikbaar zal stellen. Op moment van schrijven wordt iOS 11.2 nog volop getest met de beta’s voor ontwikkelaars en publieke testers, maar een aantal nieuwe functies en verbeteringen zijn al aan het licht gekomen. Wil je meer informatie over de iOS 11.2 beta, dan vind je in onderstaand artikel meer info.

#1 Sneller draadloos opladen

Met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X kun je voor het eerst draadloos opladen, maar dit gaat nog met maximaal 5 Watt. Apple liet in september al weten dat sneller draadloos opladen later met een software-update toegevoegd zou worden. Het leek er even op dat iOS 11.1 die update was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Sneller draadloos opladen is beschikbaar vanaf iOS 11.2, waardoor je met maximaal 7,5 Watt kunt opladen. Let er wel op dat je lader hiervoor geschikt moet zijn, maar voor de meeste draadloze laders is dat wel het geval.

#2 Duidelijkere werking Wi-Fi en Bluetooth in Bedieningspaneel

Sinds iOS 11 wordt Wi-Fi en Bluetooth niet meer uitgeschakeld via het Bedieningspaneel. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat de verbinding met je Apple Watch verbroken wordt als je de Bluetooth-knop in het Bedieningspaneel gebruikt. In het geval van Wi-Fi kun je nog steeds AirDrop en Persoonlijke hotspot gebruiken, zelfs nadat je de Wi-Fi-knop gebruikt hebt. Door de weergave van de knoppen leek het er echter op dat Wi-Fi en Bluetooth wel degelijk uit staan, terwijl dat dus niet het geval is. Vanaf iOS 11.2 past Apple daarom de weergave aan. De Wi-Fi en Bluetooth-knoppen kleuren wit, om aan te geven dat ze nog wel actief zijn. Bovendien krijg je de eerste keer dat je op de knop drukt een pop-up, waarin gemeld wordt dat de verbinding tot de volgende ochtend verbroken wordt.

#3 Sneller rekenen met Rekenmachine-app

Sinds iOS 11 is het niet mogelijk om snel een berekening uit te voeren met de Rekenmachine-app. Als je te snel achter elkaar op op de cijfers en bijvoorbeeld het plusteken tikt, worden de aanslagen soms niet meegenomen. Tik bijvoorbeeld eens 4 + 5 + 6 achter elkaar in en je zult zien dat de laatste aanslagen als 56 meegenomen wordt. Dit wordt veroorzaakt door de animatie in de plusknop. De animatie die je krijgt als je voor het eerst op plus tikt is nog niet afgelopen voordat je er voor de tweede keer op tikt, waardoor hij dus niet opgepakt wordt. In iOS 11.2 verwijdert Apple deze animaties, waardoor je dus gewoon weer sneller berekeningen kunt maken.

#4 Apple Pay Cash voor onderlinge betalingen

Voor Amerikaanse gebruikers komt Apple Pay Cash eindelijk beschikbaar met ingang van iOS 11.2. Met Apple Pay Cash kun je via iMessage direct geld versturen naar een vriend of vriendin. Dit werkt via een aparte iMessage-app. Dit geld wordt op een aparte kaart gezet, dat je daarna kunt gebruiken om ergens mee te betalen. Als je geld wil versturen, dan wordt daarvoor je bankgegevens gebruikt die je ingesteld hebt voor Apple Pay. Apple Pay Cash komt voorlopig alleen nog naar Amerika. Zelfs andere landen die wel al Apple Pay hebben, kunnen nog geen gebruikmaken van Apple Pay Cash. Waarschijnlijk komt Apple Pay Cash later in 2018 naar meer landen, maar omdat Apple Pay nog niet in Nederland beschikbaar is, zullen wij daar waarschijnlijk voorlopig nog niet bij zitten.

#5 Nieuwe Live Wallpapers voor iPhone X

Speciaal op de iPhone X heeft Apple in iOS 11.2 nieuwe Live Wallpapers geïntroduceerd. Live Wallpapers zijn achtergronden voor je begin- en toegangsscherm waarmee die je met 3D Touch in beweging kunt zetten. Door hard te drukken op het toegangsscherm, verschijnt er een animatie in beeld. Standaard vind je op de iPhone X zes verschillende Live Wallpapers, maar met iOS 11.2 komen daar nog drie bij. Het gaat dan om de Live Wallpapers die Apple gebruikte in de korte introductievideo van de iPhone X in september. Je vindt deze video hieronder.

Bovendien zijn de drie nieuwe stille achtergronden van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X ook toegevoegd op oudere toestellen. Heb je dus een iPhone 6 of iPhone 7, dan vind je deze nieuwe achtergronden ook op die toestellen. Je vindt deze achtergronden bij Instellingen > Achtergrond > Stilstaand. Het gaat dan om de drie achtergronden in de derde rij van boven.

Achtergronden in iOS 11.2.

iOS 11.2 komt naar verwachting ergens in december beschikbaar voor iedereen met een iPhone, iPad en iPod touch die draait op iOS 11.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2017, 12:04
Categorie iOS
Onderwerp ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.