Apple bevestigt: iMac Pro gaat uit het assortiment

Geen opvolger, van website gehaald
Apple biedt niet langer maatwerkconfiguraties aan voor de iMac Pro. Dit model is alleen nog verkrijgbaar in het standaardmodel, "zolang de voorraad strekt", is te lezen op de website van Apple. Inmiddels heeft Apple bevestigd dat de iMac Pro uit het assortiment gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 19 maart: De iMac Pro is nu ook van de website gehaald bij Apple.

Update 7 maart: Apple heeft bevestigd dat de iMac Pro uit het assortiment gaat en raadt aan om de 27-inch iMac uit augustus 2020 te kopen. Apple bevestigde ook dat zodra de huidige voorraad op is, er geen nieuw model meer zal komen. Mensen die meer performance nodig hebben kunnen de Mac Pro kiezen.

De 27-inch iMac Pro is voorzien van een 5K-scherm met True Tone en nano-texture glas (optioneel), kan worden geleverd met 10-core 10e generatie Intel Core i9, tot 128GB RAM, tot 8TB opslg en een 10 Gigabit Ethernet optie. Er zitten ook een betere 1080p webcam en verbeterde speakers en microfoons in. Het is echter de vraag of het wel verstandig is om te kopen, aangezien er geruchten zijn over een nieuw model met Apple Silicon-chip en een nieuw design, dat lijkt op het Pro Display XDR.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 6 maart.

iMac Pro raakt uitverkocht

Apple lijkt de huidige iMac Pro uit het assortiment te willen schrappen. Of er een opvolger komt is nog niet bekend. De online Apple Store waarschuwt in ieder geval dat de voorraden aan het afnemen zijn. Alleen het basismodel is nog aan te schaffen, je kunt geen aanpassingen meer doen. De iMac Pro kwam in december 2017 uit en is inmiddels aan een opvolger toe. Apple paste de configuraties af en toe wel aan (met onder andere een 2020-model met lichte verbeteringen van de specs), maar een echte update kwam er niet. Het was sinds de introductie van de Mac Pro ook niet meer verstandig om er eentje te kopen.

Eerste desktopcomputer in spacegrijs
De iMac Pro viel in 2017 op, omdat Apple’s alles-in-een desktopcomputer voor het eerst in spacegrijs beschikbaar was. Je kreeg er een spacegrijs toetsenbord bij, dat op een later moment ook los verkrijgbaar was. Apple bracht de Mac mini in 2018 eveneens in spacegrijs uit, wat de indruk wekte dat deze modellen vooral voor professionals waren bedoeld. Later veranderde de kleur van de M1 mini toch weer naar zilver.

iMac Pro uitverkocht

Over een opvolger is nog niets bekend. Er waren wel geruchten over een vernieuwde iMac Pro, maar concrete aanwijzingen dat er een nieuw model aankomt zijn er niet. Onder andere Nikkei en analist Ming-Chi Kuo voorspelden dat er in 2021 een nieuwe iMac Pro aankomt.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt aan nieuwe iMac Pro voor 2021'

We hebben al een tijdje niets meer gehoord over de iMac Pro, Apple's krachtige desktopcomputer. Maar volgens bronnen komt Apple in 2021 met een nieuwe iMac Pro.

Dan maar een opgevoerde iMac?
Is het verstandig om de resterende voorraad op te kopen? Eigenlijk niet. De gewone iMac biedt als topmodel meer waar voor je geld.

Je zou ook de Mac Pro kunnen kiezen. In beide gevallen is het beter om nog even af te wachten wat Apple dit jaar met Apple Silicon doet. Mogelijk komen er opvolgers voorzien van M1-chip of een opvolger daarvan.

Ter oriëntatie: hieronder zie je de prijzen voor de iMac Pro Retina 5K (2020) met Xeon 3,0 GHz, 32GB RAM en 1TB SSD. Een iMac Pro met 3,8GHz processor, 32GB RAM en 1TB SSD kost rond de €3500.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 07 maart: Apple heeft bevestigd dat de iMac Pro uit het assortiment gaat en geen opvolger krijgt. Het artikel is daarom voorzien van een update.

iMac Pro

De iMac Pro was Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals, die van 2017 tot 2021 verkrijgbaar was. Sindsdien is er geen opvolger verschenen. Apple heeft wel de gewone 24-inch iMac en de Mac Studio (zonder display) in het assortiment. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.