iMac Pro concept

iMac Pro reviews: dit vinden de reviewers van Apple’s iMac voor professionals

De iMac Pro is er! Lees wat de eerste testers ervan vinden in deze round-up van iMac Pro-reviews.

iMac Pro review Prijs (vanaf €5.499,-)

De iMac Pro is er! En dat betekent dat de internationale media alvast met Apple’s nieuwste iMac aan de slag konden gaan. Wat valt er in de eerste iMac Pro reviews te lezen en wat zijn de ervaringen? In dit overzicht praten we je snel bij!


De spacegrijze iMac Pro is bedoeld voor mensen die hoge eisen stellen aan hun desktopcomputer. Dat blijkt ook wel uit de prijs van de iMac Pro: minimaal $4999 moet je ervoor betalen. Daarom kun je maar beter de iMac Pro reviews lezen, voordat je er eentje bestelt. Deze keer stelde Apple een aantal testexemplaren beschikbaar aan youtubers, software-ontwikkelaars en andere persoonlijkheden. Het rijtje met vroege reviewers is dus wat onconventioneel, maar je krijgt wel een goed beeld van de sterke en minder sterke punten.

iMac Pro review van Marques Brownlee

De bekende youtuber Marques maakte ook al vroege reviews van andere nieuwe Apple-producten en nu duikt hij in de mogelijkheden van de iMac Pro. Hij testte het apparaat een week voor zware taken, zoals het bewerken van video in hoge kwaliteit met apps zoals Final Cut Pro. Brownlee is vooral enthousiast over de snelheid en prestaties, al verschilt het uierlijk niet veel van de 27-inch iMac. Alleen aan de spacegrijze kleur kun je zien dat het nieuwste model op je bureau staat. Maar de meeste verbeteringen zitten binnenin. Brownlee testte de iMac Pro in combinatie met de nieuwe HiRise Pro bureauhouder.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iMac Pro review door The Verge

The Verge noemt de iMac Pro “een beest”, maar geeft ook toe dat het niet voor iedereen is. Natuurlijk wil je deze krachtige Mac, maar de vraag is of je er daadwerkelijk eentje moet aanschaffen. Het is de duurste Mac die vandaag verkrijgbaar is en voor de meeste mensen is ‘de beste Mac’ niet het extra geld waard, omdat ze die power helemaal niet nodig hebben. Warm aanbevolen, maar alleen voor mensen die tot de doelgroep behoren.

Verder lezen: The Verge

iMac Pro review door iMore

Ook bij iMore hebben ze de iMac Pro aan de tand gevoeld. Het is de meest krachtige en mooiste Mac die Apple ooit heeft gemaakt. Volgens de website is het vooral een kwestie van afwegen: kun je op deze machine veel sneller werken, dan heb je de aanschafkosten snel terugverdiend. Maar voor mensen die aan een gewone iMac voldoende hebben heeft het geen zin om dit – verder overigens uitstekende model – aan te schaffen, alleen maar omdat het hot and new is.

Verder lezen: iMore

iMac Pro review door Ars Technica

We waarderen Ars Technica om de vaak diepgaande reviews. Ook bij de iMac Pro hebben ze een flinke analyse geschreven en alleen nog op basis van de eerste hands-on ervaringen. “Alles wat we zagen tijdens de demonstratie is ook mogelijk met hardware van andere fabrikanten, maar het laat zien dat de lat qua performance weer iets omhoog is gegaan op het Mac-platform”, aldus reviewer Samuel Axon. Apple is relatief laat met VR, maar het betekent wel dat het bedrijf de tijd heeft genomen om de juiste kwaliteit te kunnen leveren.

Verder lezen: Ars Technica

iMac Pro review door Macworld

De iMac Pro is volgens reviewer Jason Snell een Mac Pro in de behuizing van een 5K iMac. Zoek je betere performance dan kun je erop rekenen dat de iMac Pro die kan leveren, maar je moet wel software hebben die kan omgaan met al die extra kernen. Het is vandaag de snelste Mac die je kunt krijgen. Twijfel je of je een iMac Pro nodig hebt, dan is dat waarschijnlijk niet het geval. Maar voor mensen die er eentje met 8, 10, 14 of 18 cores nodig hebben is het een geweldige combinatie van aan Mac Pro en een 5K iMac.

Verder lezen: Macworld

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iMac Pro test door Apple Insider

Is de iMac Pro echt $5.000 waard? Dat is de vraag die Apple Insider zich afvraagt in de review. Ze hebben het getest met Lightroom, Photoshop, After Effects 2018, Final Cut X Video, DaVinci Resolve 14.2, Premiere Pro 2018 en diverse andere softwarepakketten. Conclusie? 4,5 van de 5 sterren. De iMac Pro is een echte ‘Pro’-machine in een mooi uiterlijk en met een van de beste schermen op de markt verkrijgbaar.

Verder lezen: Apple Insider

iMac Pro getest door Craig A. Hunter

Hunter is oprichter van een softwarebedrijf dat onder andere de weerapp Wx voor de Mac en diverse iOS-apps maakt, waaronder Pro Altimeter, Pro Compass en Nav Camera. Hunter kreeg een week lang een iMac Pro met 10 cores en deelt zijn ervaringen in een blogposting. De nadruk ligt daarbij op technische taken, zoals software ontwikkeling en toepassingen voor de luchtvaartindustrie. Ook deed Hunter een aantal benchmark-tests. Het zal niet verbazen dat dit “een van de snelste systemen” is die hij ooit heeft getest. Hou je van grafieken en grondige analyses, dan is dit de iMac Pro review die je moet lezen, want het zit vol met technische weetjes. Zo blijkt dat een iMac 2017 iets sneller is dan de iMac Pro, als het om single-core-performance gaat. Maar zodra er meer cores aan te pas komen (4 tot en met 10) dan is de iMac Pro niet meer bij te benen.

iMac Pro getest door Cabel Sasser

Cabel Sasser is misschien een onbekende naam, maar je kent zijn bedrijf waarschijnlijk een stuk beter. Software-ontwikkelaar Panic Inc maakt bekende Mac-apps zoals Coda, Transmit en Prompt. Ook Sasser was onder de indruk van de snelheid en prestaties, maar hij dook ook in de verbeterde beveiligingsmaatregelen. Zo ontdekte hij de T2-chip met secure enclave, waar bijvoorbeeld encryptiesleutels beveiligd worden opgeslagen. Sasser schreef geen review, maar deelde zijn ervaringen in een reeks tweets.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iMac Pro review door Jonathan Morrison

Jonathan Morrison is een populaire youtuber met meer dan 2 miljoen volgers. Hij maakt regelmatig video’s over zijn ‘Dream Desk’, de perfecte indeling van zijn werkplek. In een filmpje benadrukt hij hoe goed de iMac Pro veeleisende taken afhandelt; de Mac is ‘belachelijk snel’. Morrison bespreekt ook diverse accessoires om zijn ‘Dream Desk’ met iMac Pro verder aan te kleden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iMac Pro review door Thomas Grove Carter

Carter is videobewerker voor Trim, een Brits bureau voor videobewerking. Het bedrijf bewerkt video’s voor reclamespots, muziekvideo’s en films. Als Apple-fan ken je waarschijnlijk het zwartwitte reclamespotje over de AirPods, die ze eerder dit jaar maakten in opdracht van Apple. Carter vertelt op Twitter en in een blogposting zijn ervaringen. Hij is weggeblazen door de snelheid en is onder de indruk van het moeiteloos afspelen van 8K-beelden met kleurcorrectie. Voor 90% van de professionals is dit de ideale computer, vindt Carter. Hij zou dit model ook eerder kiezen dan een even krachtige Mac Pro, vanwege het compacte design.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

iMac Pro getest door Vincent Laforet

Ben je professioneel fotograaf, dan ben je wellicht geïnteresseerd in de mening van regisseur en Pulitzer-prijswinnaar Vincent Laforet. Hij schrijft in een blogposting over het mooie design van de iMac Pro, die werd geleverd in een speciale koffer (wil je dat ook, dan hebben we een apart artikel over het vervoeren van je Mac in tassen en koffers). De iMac Pro is geschikt voor de meeste pro-gebruikers, denkt Laforet. Behalve misschien de 0,1% van de gebruikers die in 8K RAW werken. Ben je echter fotograaf of schiet je video in 4K, dan zal deze Mac je niet in de steek laten. Alles wat Laforet probeerde werkte gewoon en schat dat deze iMac twee tot drie keer sneller is dan zijn huidige iMac en dat is indrukwekkend.

Ben je na het lezen van deze reviews geïnteresseerd geraakt? De iMac Pro ligt vanaf 14 december in de winkel.

Bekijk ook

iMac Pro: dit zijn de geruchten over de grotere iMac voor professionals

Alles over de iMac Pro, de grotere iMac met 27-inch of 30-inch scherm. Bekijk een overzicht van de geruchten, mogelijke releasedatum en verwachte functies. En is de meest recente iMac Pro nog een goede aankoop? Dat vertellen we je ook!

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2018