iKids week 19: Hopscotch, Dr. Panda’s Speelgoedauto’s en Zoekspel Dikkie Dik

In de iKids van week 19 lees je over Hopscotch dat kinderen leert coderen, Zoekspel Dikkie Dik en het spiksplinternieuwe Dr. Panda's Speelgoedauto's.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

zoekspel dikkie dikIn deze iKids lees je over twee leuke nieuwe apps voor jonge kinderen, maar komt voor de afwisseling ook eens een app voor tieners aan bod. Met Hopscotch kunnen kinderen vanaf 9 jaar op een speelse manier leren coderen, zodat ze zelf games, animaties en programma’s kunnen maken. Het is geen gemakkelijke app, maar zeer leerzaam en leuk verpakt. Daarnaast bespreken we twee nieuwe apps voor peuters en kleuters die geheid een hitje zullen worden: een nieuwe app in de succesvolle Dr. Panda-reeks en een nieuw zoekspel van Uitgeverij Gottmer, met rode kater Dikkie Dik in de hoofdrol.

Hopscotch

Hopscotch is al langer een bekende naam onder de apps die kinderen leren coderen. Nu is de app bijgewerkt naar versie 2.0, die het leerproces voor kinderen vanaf 9 jaar nog makkelijker en leuker moet maken. De app, die kinderen leert coderen met simpele, intuïtieve bouwblokken zodat ze games, animaties en andere programma’s kunnen maken heeft nu zogeheten ‘Abilities’. Dit zijn scripts die alle karakters kunnen gebruiken, en dus niet specifiek zijn voor één personage. Ook nieuw is het feit dat je karakters meteen vanaf het podium kan bewerken en previews van jouw codes kunt bekijken.

Hopscotch is Engelstalig maar bedient erg intuïtief, dus is het uitproberen waard. Sowieso is het slim om er in het begin even naast te gaan zitten, want de app is best pittig. Maar als je het eenmaal begrijpt, daar zijn alle experts het over eens, is Hopscotch de beste en leukste app in zijn genre. De nieuwste update viel voor de makers overigens samen met 1,2 miljoen dollar aan nieuwe investeringen. Nu maar hopen dat ze dat geld gebruiken om Nederlands toe te voegen, dan zijn wij helemaal blij.

Downloaden: Hopscotch (gratis, iPad, iOS 7.0+)

hopscotch coderen

Dr. Panda’s Speelgoedauto’s

Van een lastige app voor bijna-tieners gaan we naar een leuke applicatie voor de allerkleinsten. In Dr. Panda’s Speelgoedauto’s kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar twee grote steden verkennen door in allerlei verschillende voertuigen achter het stuur te kruipen. Denk bijvoorbeeld aan brandweerwagens, politieauto’s of boten. Overal valt iets te beleven. Zo kun je de sirene’s aandoen, de spoorbomen naar beneden zetten, kisten vervoeren in de vrachtwagen, mensen helpen met een ambulance en nog veel meer. Het is ook mogelijk om meerdere auto´s tegelijk te besturen en zo samen met anderen te spelen.

Downloaden: Dr. Panda’s Speelgoedauto’s (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

dr panda's speelgoedauto's

Zoekspel Dikkie Dik

Zoals de naam al verklapt heeft deze nieuwe applicatie voor kinderen onder de 5 jaar acht verschillende zoek- en vindspelletjes. Zoals vormen en plaatjes zoeken, tellen tot 12, dierengeluiden raden en nog meer. Ieder afzonderlijk spel heeft vrolijke muziek en geluiden, gesproken uitleg en oplopende levels, zodat kinderen niet te snel op de app zijn uitgekeken. Het uiteindelijke doel is om alle brokjes voor Dikkie Dik bij elkaar te spelen. De bekende rode kater heeft ook andere apps in de App Store, zoals het Dikkie Dik boek, Dikkie Dik Spelletjes en Dikkie Dik Verhalen.

Downloaden: Zoekspel Dikkie Dik (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

dikkie dik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:55
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.