scanbot-iphone

Scanbot voor iPhone laat je voortaan mappen kiezen

Scanbot voor iPhone heeft een update, met zelf kiezen van mappen, wijzigen van PDF-bestandsnamen en opnieuw uploaden van bewerkte PDF's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

scanbot-iphoneScanbot is een van de vele apps waarmee je documenten kunt scannen. Het is een ideale app voor mensen die graag papierloos willen werken: in een mum van tijd maak je een foto van een belangrijk document en archiveer je het op Box, Dropbox, Evernote of een van de vele andere ondersteunde diensten. Het enige minpuntje is Scanbot nog niet verkrijgbaar is voor de iPad – maar dat heeft er misschien mee te maken dat de iPhone eigenlijk geschikter is: die heb je altijd bij de hand en heeft trouwens ook een betere kwaliteit camera. In de pas verschenen update van Scanbot kun je voortaan zelf een eigen map kiezen voor handmatige en automatische uploads van pdf-bestanden. Voorheen werden ze domweg in een map ‘Scanbot’ gezet.


scanbot-iphone-handOok is het vanaf nu mogelijk om bewerkte bestanden weer opnieuw te uploaden naar de clouddienst die je gebruikt, ongeacht of het Google Drive, een WebDAV-server of een van de andere genoemde diensten is. In Scanbot vind je allerlei functies om PDF-bestanden te bewerken, zoals het markeren van teksten, een gummetje en een hulpmiddel om digitale handtekeningen te zetten. De bewerkte PDF’s komen gewoon online te staan, samen met het origineel. Een derde vernieuwing is dat je nu documenten een andere naam kunt geven, nadat er een PDF-document van is gemaakt. Lijkt een simpele functie, maar het zat er nog niet in. En verder is er no de mogelijkheid om met paginanummers te werken en PDF’s te optimaliseren door het papierformaat te kiezen en ze randloos weer te geven. Handig voor kassabonnen, facturen, belangrijke brieven en andere documenten die je altijd bij de hand moet hebben. En het scheelt je weer de aankoop van een dure documentenscanner. De hoge waarderingen in de App Store (4,5 sterren) wekken de indruk dat gebruikers wel tevreden zijn, maar toch valt er nog wel iets te wensen, zoals het OCR’en van teksten die je hebt gescand, zodat je ze later makkelijk kunt doorzoeken. Ondanks de naam heeft Scanbot niets te maken met Tweetbot en allerlei andere apps van Tapbots. Alternatieven zijn onder andere Genius Scan en TinyScan.

Downloaden: Scanbot (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:12
Onderwerp pdf
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.