IKEA Fyrtur rolgordijnen in de huiskamer.

Meer details over IKEA’s HomeKit-rolgordijnen bekend: nu met video

Prijs, afmetingen en installatievideo

Er is meer bekend over de IKEA-rolgordijnen Fyrtur en Kadrilj. We wisten al dat ze in februari kwamen, maar dankzij een instructievideo weten we ook hoe het installeren werkt. Ook de prijzen en afmetingen zijn bekend.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

We hadden eerder al een indicatie van de prijs van IKEA’s Tradfri-rolgordijnen. Nu heeft IKEA de gordijnen officieel onthuld en weten we ook wanneer we ze in de winkels kunnen verwachten. De met de app bedienbare rolgordijnen Kadrilj en Fyrtur en zijn vanaf februari 2019 te koop.

Update 7 januari: De Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen van IKEA zijn nu officieel. Op de Duitse IKEA-website staan beide modellen nu vermeld, met online beschikbaarheid vanaf februari 2019. We weten nu ook wat (in ieder geval de Duitse) prijzen en afmetingen zijn van de twee modellen. Het gaat om deze afmetingen en prijzen:

Fyrtur (verduisterend)

 • 60 x 195cm: €119
 • 80 x 195cm: €129
 • 100 x 195cm: €139
 • 120 x 195cm: €149
 • 140 x 195cm: €159

Kadrilj (licht doorschijnend)

 • 60 x 195cm: €99
 • 80 x 195cm: €109
 • 100 x 195cm: €119
 • 120 x 195cm: €129
 • 140 x 195cm: €139

Bij de afmetingen hierboven gaat het om de breedte van de stof. De rolbreedte is daardoor iets groter, deze is namelijk 4,3 cm breder. Hou hier dus rekening mee als je de rolgordijnen in huis wil halen. Op moment van schrijven staan de rolgordijnen ook al op de Nederlandse website.

Er is ook iets meer bekend over het instellen van de rolgordijnen. Deze werken inderdaad met HomeKit, maar je hebt wel de Tradfri-bridge nodig. Als je al lampen hebt, is dat geen probleem. Heb je die nog niet, dan moet je nog een losse hub van €32,95 in huis halen.

De rolgordijnen werken via een meegeleverde batterij die je via USB-C moet opladen. Bij elk rolgordijn wordt ook een afstandsbediening geleverd om ze op afstand te openen of te sluiten, maar je kan hier natuurlijk ook de Tradfri- of de Woning-app voor gebruiken. In onderstaande video zie je hoe je de afstandsbediening en de batterij instelt.

Oorspronkelijk bericht:

IKEA Kadrilj en Fyrtur met Tradfri-bediening

De afgelopen tijd lekten deze HomeKit-rolgordijnen al uit via de FCC, maar we weten dankzij het persbericht van IKEA eindelijk meer. De rolgordijnen zijn te bedienen via de Tradfri-app, maar ook via een meegeleverde afstandsbediening. Als derde optie noemt IKEA spraakbesturing, dat mogelijk is dankzij onder andere support voor HomeKit.

IKEA rolgordijn FYRTUR verduisterend

De Fyrtur is een geheel verduisterend rolgordijn, dus als je die sluit weet je zeker dat er geen licht meer doorheen komt. Wil je dat wel, dan lijkt de Kadrilj beter geschikt. Deze laat namelijk een deel van het licht door, dus het is niet meteen pikkedonker zodra je hem sluit. Aan de productafbeeldingen te zien heb je voor het monteren maar weinig extra ruimte nodig. Het deel waar de motor in verwerkt zit bevestig je bij het kozijn. De rolgordijnen komen in vijf verschillende formaten, maar de exacte afmetingen zijn nog niet bekend. Volgens een Zweedse website lopen de afmetingen van 60 bij 195 cm tot 140 bij 195cm, telkens in stapjes van 20 cm in de breedte.

IKEA rolgordijn KADRILJ lichtdoorlatend

Vanaf februari 2019 hangen deze rolgordijnen in de Nederlandse IKEA-vestigingen. De prijs lijkt iets hoger te liggen dan de eerder genoemde vanafprijs van €99. De Kadrilj kost €119, terwijl je voor de geheel verduisterende Fyrtur €149 moet betalen.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 07 januari: Er is meer informatie over de rolgordijnen van IKEA aan het artikel toegevoegd.
 • 2018 - 06 december: Opmerking over formaten toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2019, 12:27
Bron Bron IKEA
Via Via Tweakers
Categorie Achtergrond
Onderwerpen homekit, ikea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.