IKEA rolgordijn FYRTUR verduisterend

IKEA’s HomeKit-rolgordijnen verschijnen in februari

En zo zien ze eruit

IKEA heeft laten weten dat de nieuwe Fyrtur- en Kadrilj-rolgordijnen in februari beschikbaar zijn. De twee gemotoriseerde rolgordijnen zijn te bedienen met de Tradfri-app.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

We hadden eerder al een indicatie van de prijs van IKEA’s Tradfri-rolgordijnen. Nu heeft IKEA de gordijnen officieel onthuld en weten we ook wanneer we ze in de winkels kunnen verwachten. De met de app bedienbare rolgordijnen Kadrilj en Fyrtur en zijn vanaf februari 2019 te koop.

IKEA Kadrilj en Fyrtur met Tradfri-bediening

De afgelopen tijd lekten deze HomeKit-rolgordijnen al uit via de FCC, maar we weten dankzij het persbericht van IKEA eindelijk meer. De rolgordijnen zijn te bedienen via de Tradfri-app, maar ook via een meegeleverde afstandsbediening. Als derde optie noemt IKEA spraakbesturing, dat mogelijk is dankzij onder andere support voor HomeKit.

IKEA rolgordijn FYRTUR verduisterend

De Fyrtur is een geheel verduisterend rolgordijn, dus als je die sluit weet je zeker dat er geen licht meer doorheen komt. Wil je dat wel, dan lijkt de Kadrilj beter geschikt. Deze laat namelijk een deel van het licht door, dus het is niet meteen pikkedonker zodra je hem sluit. Aan de productafbeeldingen te zien heb je voor het monteren maar weinig extra ruimte nodig. Het deel waar de motor in verwerkt zit bevestig je bij het kozijn. De rolgordijnen komen in vijf verschillende formaten, maar de exacte afmetingen zijn nog niet bekend. Volgens een Zweedse website lopen de afmetingen van 60 bij 195 cm tot 140 bij 195cm, telkens in stapjes van 20 cm in de breedte.

IKEA rolgordijn KADRILJ lichtdoorlatend

Vanaf februari 2019 hangen deze rolgordijnen in de Nederlandse IKEA-vestigingen. De prijs lijkt iets hoger te liggen dan de eerder genoemde vanafprijs van €99. De Kadrilj kost €119, terwijl je voor de geheel verduisterende Fyrtur €149 moet betalen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 06 december, 15:32: Opmerking over formaten toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2018, 16:26
Bron Bron IKEA
Via Via Tweakers
Categorie Achtergrond
Onderwerpen homekit, ikea

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.