IKEA Fyrtur rolgordijnen in de huiskamer.

Raamverduistering toegevoegd aan IKEA Tradfri-app, nog niet in de winkel

IKEA heeft de Tradfri-app aangevuld met raamverduistering. Je kunt met de app vanaf nu je slimme rolgordijnen toevoegen en beheren. Alleen zijn de rolgordijnen zelf nog in geen velden of wegen te bekennen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Rolgordijnen nu in Tradfri-app

Twee weken geleden bracht IKEA een firmware-update voor de hub uit, waardoor de slimme stekker nu geschikt is voor HomeKit. Deze stekker is nu in een aantal landen verkrijgbaar, waaronder Nederland. Vreemd genoeg moeten gebruikers in Duitsland tot 2020 wachten voordat de stekker in het assortiment komt. Wat rolgordijnen betreft lopen beide landen wel gelijk op: de Fyrtur- en Kadrilj-gordijnen hadden al in februari 2019 in de winkel moeten liggen. Maar sindsdien is er vertraging opgetreden. Nu de app is aangepast lijkt er weer wat schot in te zitten.

Update 14 mei: Een Reddit-lezer zag dat de IKEA-rolgordijnen weer in het voorraadsysteem, deze keer in het Verenigd Koninkrijk met een leverdatum van 28 mei. Gezien de onbetrouwbaarheid van dit soort informatie houden wij een slag om de arm. De app heeft al wel raamverduistering toegevoegd.


De software-afdeling van IKEA is er in ieder geval klaar voor. In de Tradfri-app krijg je bij het opstarten de mededeling dat er nieuwe functies voor de raamverduistering in zitten. Je kunt vervolgens naar de lijst met apparaten gaan en proberen de rolgordijnen toe te voegen. Je kunt nu alvast de installatie-stappen langslopen, tot het moment dat je de hub daadwerkelijk met de gordijnen moet koppelen. Zonder gordijnen lukt dat niet.

IKEA raamverduistering in Tradfri-app

Voor het installeren van de gordijnen heb je nodig: de rolgordijnen zelf, een signaalversterker, afstandsbediening voor openen/sluiten en de hub/gateway. Ook als je via je smartphone wilt bedienen zul je dus alsnog de afstandsbediening moeten hebben – althans om de stappen vn de installatie te kunnen doorlopen.

IKEA raamverduistering in Tradfri-app

Dit heeft ermee te maken dat de verbinding tussen de hub via de afstandsbediening loopt. Die stuurt vervolgens weer de motor van de gordijnen aan.

De app is er klaar voor
IKEA had ondertussen alle informatie over de Fyrtur en Kadrilj offline gehaald. Er is sindsdien ook geen nieuwe informatie meer vrijgegeven over de beschikbaarheid. Oorspronkelijk hadden ze sinds 2 februari online verkrijgbaar moeten zijn en Nederlandse filialen in Delft, Utrecht en Heerlen zouden op 12 februari de eerste voorraad ontvangen. IKEA liet later weten dat de introductie moest worden uitgesteld, om te zorgen dat ze goed werken met de Tradfri-app.

Nu de app een update heeft gekregen, lijkt die klus geklaard.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 14 mei: Update over nieuwe beschikbaarheid in IKEA-voorraadsysteem toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2019, 11:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, smart home, woning

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.