Sony WF 1000XM3 luisteren

Sony’s draadloze oordopjes hebben noise cancelling, de AirPods (nog) niet

Sony WF-1000XM3
Er zijn heel wat goedkope AirPods-klonen maar als het om geluidskwaliteit gaat willen veel mensen toch liever een 'echt' merk. Sony gaat met de Sony WF-1000XM3 de confrontatie met de AirPods aan en heeft in ieder geval één pluspunt achter de hand: er zit ruisonderdrukking in. Maar er is ook een minpunt.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de prijs is even slikken. Je kunt een setje AirPods kopen voor €179, terwijl Sony €249 vraagt voor deze nieuwe draadloze oordopjes. Maar er zit dan wel noise-cancelling in, zodat je afgesloten van de mensen om je heen in je eigen wereldje kunt verkeren. De oortjes zijn in pre-order verkrijgbaar bij winkels als Bol.com en Coolblue. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of zilver.

Sony WF-1000XM3 met noise cancelling

Met de komst van deze nieuwe oortjes heb je nog meer keuze als het om echt draadloze oordopjes gaat. Ze worden vanaf augustus geleverd en zijn wat groter van formaat dan je bij de AirPods gewend bent. Er zitten twee geluidssensors in de oortjes, die het omgevingsgeluid opvangen en dit doorsturen naar een speciale chip, de QN1e. Dit is een in eigen huis ontwikkelde chip die ervoor zorgt dat het meeste geluid om je heen wordt weggefilterd, terwijl het tegelijk energiezuinig is.

Sony WF 1000XM3 silver

Sony legt ook sterk de nadruk op geluidskwaliteit. Het bedrijf zegt dat je hoge resolutie-audio kunt verwachten, dankzij de Digital Sound Enhancement Engine HX. Hiervoor is een 0,24-inch driver aanwezig. De batterij gaat zes uur mee met een volle batterij, als je gebruik maakt van de noise cancelling. Schakel je dit uit, dan kun je twee uur langer luisteren. Met de oplaadcase kun je nog eens driemaal bijladen. Moet je snel de deur uit en ben je vergeten om de oortjes op te laden, dan is er nog geen man overboord. Met 10 minuten laden kun je weer 90 minuten luisteren, dus dat moet voldoende zijn om naar je werk of opleiding te reizen. Bedienen doe je via de aanraakgevoelige zijkant. Verdere bediening regel je met de bijbehorende smartphone-app, bijvoorbeeld het aanpassen van de equalizer of het wijzigen van de touchbediening.

Sony WF 1000XM3 doosje

Er zijn geruchten dat Apple ook van plan is om ruisonderdrukking in de AirPods in te bouwen in de nabije toekomst. Dat kan reden zijn om nog even te wachten als je het liefst toch met AirPods rondloopt. Sony maakte eerder ook al draadloze oortjes, maar de voorganger WF-1000XM3 had een aantal nadelen, onder andere wat de koppeling met Bluetooth betreft. Je moest alleen het linker oortje koppelen, die er vervolgens voor zorgde dat het geluid naar het rechter oortje werd doorgestuurd.

Sony WF 1000XM3 zwart

Voor de pre-order kun je zoals aangegeven terecht bij:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.