Augmented reality-bril van Sony

Apple breidt handelsmerk voor iCloud uit voor gebruik met slimme bril

Apple heeft het handelsmerk van iCloud uitgebreid. In de omschrijving van het handelsmerk worden nu ook accessoires als slimme brillen en headsets genoemd. Wijst dit naar de slimme bril voor augmented reality?

Augmented reality-bril van Sony
Apple heeft het handelsmerk van iCloud uitgebreid. Bij het handelsmerk dat geregistreerd werd bij het Hong Kong Trademark Office, worden nu ook accessoires zoals slimme brillen en headsets genoemd. Dat betekent dat een mogelijke slimme bril van Apple samen kan werken met iCloud, bijvoorbeeld voor gebruik van augmented reality. Eerder werden er al andere handelsmerken van producten uitgebreid.

Handelsmerk iCloud uitgebreid voor slimme bril

Apple lijkt zich volop in te gaan zetten voor augmented reality. Tijdens de WWDC 2017 kondigde Apple ARKit aan, een tool voor ontwikkelaars waarmee ze augmented reality-toepassingen kunnen maken. De voorbeelden van ARKit zijn behoorlijk indrukwekkend en ontwikkelaars zijn positief over het werken met ARKit. Eerder bleek al dat Apple zou werken aan een augmented reality-bril met de codenaam Mirrorshades. Ook zou de iPhone 8 een belangrijke rol spelen voor een slimme augmented reality bril van Apple.

In het vernieuwde handelsmerk spreekt Apple over nieuwe producten. Zo wordt in het handelsmerk gesproken over een ‘draagbaar digital elektronisch apparaat die verbonden kan worden met het internet’. Ook andere wearables worden genoemd, zoals slimme ringen en verbonden kettingen. Slimme brillen worden ook bij naam genoemd. Ook een accessoires die je kunt dragen wordt in het patent genoemd, wat wijst op een soort van draagbare bril voor je iPhone.

Dit voorjaar werd het handelsmerk van de Mac Pro al uitgebreid. In dat vernieuwde handelsmerk werd onder andere gesproken over AR-beeldschermen en andere AR-toepassingen. Stuk voor stuk vallen de puzzelstukjes rondom Apple’s AR-plannen op een rijtje en ARKit in iOS 11 is daar slechts de eerste stap van. In onderstaand artikel lees je nog veel meer over ARKit en wat hiermee mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2017, 17:12
Categorie Apple
Onderwerpen augmented reality, icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.