Apple breidt handelsmerk voor iCloud uit voor gebruik met slimme bril

Apple heeft het handelsmerk van iCloud uitgebreid. In de omschrijving van het handelsmerk worden nu ook accessoires als slimme brillen en headsets genoemd. Wijst dit naar de slimme bril voor augmented reality?

Augmented reality-bril van Sony
Apple heeft het handelsmerk van iCloud uitgebreid. Bij het handelsmerk dat geregistreerd werd bij het Hong Kong Trademark Office, worden nu ook accessoires zoals slimme brillen en headsets genoemd. Dat betekent dat een mogelijke slimme bril van Apple samen kan werken met iCloud, bijvoorbeeld voor gebruik van augmented reality. Eerder werden er al andere handelsmerken van producten uitgebreid.

Handelsmerk iCloud uitgebreid voor slimme bril

Apple lijkt zich volop in te gaan zetten voor augmented reality. Tijdens de WWDC 2017 kondigde Apple ARKit aan, een tool voor ontwikkelaars waarmee ze augmented reality-toepassingen kunnen maken. De voorbeelden van ARKit zijn behoorlijk indrukwekkend en ontwikkelaars zijn positief over het werken met ARKit. Eerder bleek al dat Apple zou werken aan een augmented reality-bril met de codenaam Mirrorshades. Ook zou de iPhone 8 een belangrijke rol spelen voor een slimme augmented reality bril van Apple.

Bekijk ook

'iPhone 8 kan de basis leggen voor AR-bril van Apple'

De iPhone 8 kan de basis leggen voor een toekomstige augmented reality-bril van Apple, denkt UBS-analist Steven Milunovich. Wel moet Apple dan nog enkele technische obstakels overwinnen.

In het vernieuwde handelsmerk spreekt Apple over nieuwe producten. Zo wordt in het handelsmerk gesproken over een ‘draagbaar digital elektronisch apparaat die verbonden kan worden met het internet’. Ook andere wearables worden genoemd, zoals slimme ringen en verbonden kettingen. Slimme brillen worden ook bij naam genoemd. Ook een accessoires die je kunt dragen wordt in het patent genoemd, wat wijst op een soort van draagbare bril voor je iPhone.

Bekijk ook

Round-up: Bekijk deze bijzondere augmented reality ARKit-toepassingen

Met ARKit zijn al veel toepassingen bedacht. In deze round-up vind je een paar interessante toepassingen van de afgelopen dagen.

Dit voorjaar werd het handelsmerk van de Mac Pro al uitgebreid. In dat vernieuwde handelsmerk werd onder andere gesproken over AR-beeldschermen en andere AR-toepassingen. Stuk voor stuk vallen de puzzelstukjes rondom Apple’s AR-plannen op een rijtje en ARKit in iOS 11 is daar slechts de eerste stap van. In onderstaand artikel lees je nog veel meer over ARKit en wat hiermee mogelijk is.

Bekijk ook

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality-toepassingen maken voor hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.