Tim Cook bril

‘Apple’s augmented reality-bril heeft codenaam Mirrorshades’

Een bron binnen Foxconn beweert dat Apple's augmented reality-bril de codenaam Mirrorshades heeft gekregen en lenzen van Zeiss heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple werkt aan een AR-bril met codenaam Mirrorshades. Dat zegt een vermeende insider van fabrikant Foxconn. Hij vertelde op Reddit aan welke projecten Apple momenteel intern werkt, waaronder de augmented reality-bril.


Update 6 juni: De persoon foxconninsider geeft nog een aantal andere hints:

  • Hij beweert dat MagSafe zal terugkeren.
  • Hij bevestigt dat Apple een Siri Home Speaker zal maken, die een gemodificeerde A9-chip krijgt. Inmiddels weten we dat de speaker HomePod heet en voorzien is van een A8-chip.

Tim Cook bril

Mirroshades-bril voor augmented reality

De Taiwanees met de naam ‘Foxconninsider’ legt op Reddit uit waar Apple zoal aan werkt. Hij vertelt over de iPhone 8, nieuwe MacBooks en de Siri-speaker, allemaal producten waar je de afgelopen tijd veelvuldig over hebt kunnen lezen. Tot zover niets bijzonders dus, maar over de vermoedelijke augmented reality-bril van Apple weten we nog niet zoveel. Moderators van Reddit hebben inmiddels vastgesteld dat de man inderdaad bij Foxconn zou moeten werken, al is daarmee nog niet bewezen dat hij daadwerkelijk op de hoogte is van al deze projecten bij Apple.

Augmented reality bril Mirrorshades

Een AR-bril is een bril waar je doorheen kunt kijken en ziet er dus anders uit dan de afgesloten VR-brillen die we de afgelopen jaren hebben gezien. Je ziet nog wel de werkelijkheid, maar daar overheen wordt extra data geprojecteerd. Google deed dit een paar jaar geleden al met Google Glass, maar dat draaide uit op gematigd succes.

Apple’s augmented reality-bril zou zijn voorzien van Zeiss-lenzen en heeft de codenaam Mirrorshades gekregen. Zeiss maakte eerder al eigen brillen voor virtual reality en er waren al geruchten dat Apple en Zeiss zouden samenwerken.

De bril heeft functies voor noise cancelling en levert audio via bone conduction, oftewel versterking van het geluid via de botten in je schedel. Er zitten meerdere sensoren in, waaronder eentje om hoofdbewegingen te kunnen meten. Ook een lichtsensor en accelerometer zijn van de partij, zodat de bril kan reageren op je bewegingen en de verlichtingssterkte in de omgeving.

Qua productiekosten zouden de Mirrorshades-brillen zo’n 150 dollar kosten. Apple zou van plan zijn om er rond de 600 dollar voor te vragen. Het klinkt allemaal heel geloofwaardig, maar de bron meldt dat er 65 procent kans is dat het project toch nog wordt afgeblazen. Er is dus een grote kans dat we de bril nooit tijdens een keynote op het podium gaan zien – laat staan dat we er de komende jaren mee gaan rondlopen.

Volgens eerdere geruchten zou Apple eerst van plan zijn om meer augmented reality-functies op de iPhone aan te bieden, waarbij je door de cameralens van de iPhone extra informatie geprojecteerd krijgt. Foxconninsider heeft ook nog wat informatie over de iPhone 8, maar veel nieuws levert dit niet op. De nieuwe iPhone zou voorzien zijn van een Lightning-aansluiting, is waterdicht en werkt met draadloos opladen. Dit zijn geruchten die we al wel vaker hebben gehoord. Hij denkt dat Touch ID aan de voorkant zit, onder het glaspaneel van het toestel. Dus niet aan de achterkant. Over de nieuwe MacBooks zegt Foxconninsider dat Apple in 2018 het verlichte logo weer wil terugbrengen.

Tijdens de WWDC 2017-keynote zullen we de iPhone 8 en de augmented reality-bril waarschijnlijk niet gaan zien. Wel is er kans dat Apple de Siri-speaker onthult, een speaker die via spraakbediening allerlei opdrachten uitvoert en als HomeKit-hub kan dienstdoen. Deze speaker komt eind van dit jaar uit, zo beweren meerdere bronnen. Ook Foxconninsider denkt dat we de speaker nog dit jaar in de winkel zullen zien. De speaker wordt gemaakt door Inventec, de huidige producent van de AirPods.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 9:49
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen augmented reality, bril
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.