Rabobank met vernieuwde app met knoppenbalk.

Rabo Bankieren krijgt betaalverzoeken, nieuwe knoppenbalk en meer

De Rabobank krijgt binnenkort een grote update. Met de nieuwe versie is het mogelijk om een betaalverzoek te versturen, maar kun je ook iDEAL-betalingen signeren met je vingerafdruk. Ook wordt het design aangepast.

Rabobank met vernieuwde app met knoppenbalk.
De Rabo Bankieren-app krijgt een grote update, waarmee er drie functies toegevoegd worden. Dat ontdekte iCulture na een lezerstip. Inmiddels heeft een woordvoerder van de Rabobank tegenover ons bevestigd dat de update gepland staat voor volgende week donderdag. De app krijgt de optie om een betaalverzoek te versturen en je krijgt de mogelijkheid om iDEAL-betalingen te ondertekenen met Touch ID. Ook wordt het zijmenu vervangen door een nieuwe knoppenbalk.

Rabobank met betaalverzoek

Er zijn al heel veel mogelijkheden om een betaalverzoek te sturen, maar binnenkort komt daar dus nog een optie bij. De Rabo Bankieren-app krijgt volgende week een update waardoor het mogelijk wordt om een betaalverzoek te sturen. Via het menu verschijnt de optie Betaalverzoek. Zodra je hierop tikt, hoef je alleen het bedrag in te vullen en waar het betaalverzoek voor bedoeld is. Ook kun je aangeven voor hoeveel personen het betaalverzoek bedoeld is, zodat het bedrag verdeeld wordt. Je ziet dan hoeveel geld je in totaal ontvangt.

Daarnaast gaat het design van de app op de schop. Nieuw in de app is de aparte knoppenbalk. Momenteel maakt de app nog gebruik van een zijmenu, maar dit menu maakt plaats voor een nieuwe knoppenbalk. Hier vind je straks vijf opties: Overzicht, Zelf regelen, Overboeken, Contact en Meer voor alle andere opties. Tot slot biedt de Rabo Bankieren-app met ingang van de nieuwe update de mogelijkheid om ook bij iDEAL-betalingen in te loggen met Touch ID. Ook kun je een betaling dan verzenden met je vingerafdruk in plaats van je mobiele pincode.

Betaalverzoek en knoppenbalk in Rabobank-app.

De nieuwe update van de Rabo Bankieren-app staat onder voorbehoud van wijzigingen gepland voor volgende week donderdag 13 juli voor iOS. De betaalverzoeken komen dan ook beschikbaar in de Android-app. Onlangs kreeg de Rabobank ook een update, waardoor je meer geld over kon maken zonder gebruik te hoeven maken van de Rabo Scanner. Rabobank heeft daarnaast nog een experiment lopen via een aparte Rabo Ipayou-app (link), waarmee je geld over kunt maken naar een 06-nummer. Dit werkt met elke bank, dus je hoeft geen Rabobank-klant te zijn. Of en in welke vorm deze aparte dienst doorgezet wordt, wordt op een later moment bepaald.

Met dank aan lezer Roy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2017, 14:18
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.