Augmented reality bril Mirrorshades

‘iPhone 8 kan de basis leggen voor AR-bril van Apple’

De iPhone 8 kan de basis leggen voor een toekomstige augmented reality-bril van Apple, denkt UBS-analist Steven Milunovich. Wel moet Apple dan nog enkele technische obstakels overwinnen.

Augmented reality bril Mirrorshades

Dankzij de introductie van ARKit is duidelijk dat Apple serieuze plannen heeft met augmented reality. Er gaan ook al enige tijd geruchten dat Apple zou werken aan een slimme bril die wordt aangedreven door augmented reality. Daarin gaat de iPhone 8 een belangrijke rol spelen, denkt UBS-analist Steven Milunovich. Volgens hem zou dat de basis kunnen vormen voor de ervaring die Apple met deze bril voor ogen heeft, al zijn er nog wel wat obstakels te overwinnen.

‘iPhone als basis voor slimme augmented reality-bril’

De benodigde rekenkracht en hoeveelheid sensoren vormt volgens de analist het grootste obstakel. Apple kennende zal het bedrijf het ontwerp als uitgangspunt nemen. Een koppeling met de iPhone zou dat mogelijk kunnen maken. De iPhone 8, uitgerust met geavanceerde sensoren en camerafuncties, vormt dan het hart van de ervaring. Hierdoor kan Apple de bril van een aantrekkelijk ontwerp voorzien en ervoor zorgen dat de bril comfortabel zit. Die hoeft immers niet het zware werk te doen. Volgens een recent gerucht draagt Apple’s AR-bril intern de codenaam ‘Mirrorshades’.

Bij augmented reality wordt er in feite informatie geprojecteerd op de werkelijkheid zoals je die waarneemt. Op de iPhone zie je dat op het scherm en op een toekomstige Apple-bril door te kijken door de brillenlenzen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan prijsinformatie in de supermarkt of de menukaart van een restaurant als je voor de deur staat. In onderstaande gids lees je er meer over.

Dataoverdracht
Het enige probleem dat Apple dan nog wel moet zien op te lossen is de dataoverdracht tussen iPhone en de bril. Dit is volgens de analist ingewikkelder dan een koppeling met bijvoorbeeld een Apple Watch. Het gaat namelijk om grote hoeveelheden complexe data, die snel verstuurd en ontvangen moeten worden. Mogelijk zouden de ervaringen met de AirPods hieraan kunnen bijdragen. Milunovich noemt de bril overigens iGlass, maar dat zal waarschijnlijk niet de echte naam worden.

ARKit
Met de introductie van ARKit zet Apple al een belangrijke stap met augmented reality. Ontwikkelaars kunnen met de tools aan de slag om zelf AR-applicaties voor iPhones te bouwen. Milunovich ziet zelf verschillende doeleinden voor augmented reality. Naast games en entertainment zou het bijvoorbeeld ook in de gezondheidszorg gebruikt kunnen worden. Hij is van mening dat Apple met augmented reality een nieuw ijzer in het vuur heeft om iPhone-gebruikers vast te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2017, 12:41
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen augmented reality, bril, iPhone 8
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.