Reacties voor: Apple verhoogt maximale bestandsgrootte iCloud Drive naar 50 GB

Apple heeft de maximale bestandsgrootte voor bestanden in iCloud Drive fors verhoogd, van 15 GB naar maximaal 50 GB. Daarmee beweegt Apple zich in de richting van andere aanbieders, zoals Dropbox en Google Drive.
Michel Lusthof -

Reacties: 12 reacties

  1. Feature request for MacOS. TimeMachine back-up naar iCloud. Ja ik snap dat dit storage kost. Met de internet verbindingen van tegenwoordig prima doenbaar en het zou zo makkelijk zijn 🙂

    Levert Apple ook weer centjes op omdat mensen meer iCloud storage gaan gebruiken. Hoor je mij Tim! Meer centjes. Daar ben je toch zo gek op. Implementeren die functionaliteit 🙂

  2. Persoonlijk vind ik de iCloud een ramp(je). Puur voor foto’s van de iPhone / iPad werkt het nog wel, maar wanneer er video’s bij komen of alle foto’s en video’s van de iMac dan is het voor mij 50 GB nog niet voldoende. Alleen de map foto’s op de iMac is al ca. 150 GB groot. Zeker het de foto’s delen met de Macbook is een regelrechte ramp binnen de Apple omgeving. Dat gaat met Google toch wel een stukje eenvoudiger. Zelfs via de NAS is het bijna onmogelijk om foto’s en video’s te delen via de app Foto’s van Apple. Persoonlijk zou ik het heel fijn vinden dat de de content op de ene Mac met de andere op een eenvoudige manier gedeeld kan worden.

  3. @Brian: Met icloud fotobibliotheek heb je toch toegang tot al je foto’s op diverse macs/ipads/iphones? Ik was er eerst niet zo kapot van, maar heb het inmiddels een tijdje ingeschakeld en vind het eigenlijk ideaal werken. Dat hele fotostream mogen ze heel snel wegknikkeren, veels te onduidelijk waar nu wat staat.

    Sinds een paar weken heb ik ook bureaublad en documenten in icloud. Super handig om dit op imac en laptop exact hetzelfde te hebben.

  4. @Brian: Je kan toch gewoon bij ‘Systeemvoorkeuren’ kiezen voor ‘Delen’ en dan bij ‘Bestandsdeling’ de mappen toevoegen die je wilt delen tussen gebruikers, of contactpersonen toevoegen. Daar heb je geen limiet op grootte en kan je perfect je map van 150GB delen met andere computers.

  5. Ik gebruikt nu Stack van TransIP, Nederlands bedrijf en gratis 1 TB en geen maximale bestandsgrootte. En servers in Nederland.

  6. Origineel geplaatst door Mike
    Feature request for MacOS. TimeMachine back-up naar iCloud. Ja ik snap dat dit storage kost. Met de internet verbindingen van tegenwoordig prima doenbaar en het zou zo makkelijk zijn 🙂

    Levert Apple ook weer centjes op omdat mensen meer iCloud storage gaan gebruiken. Hoor je mij Tim! Meer centjes. Daar ben je toch zo gek op. Implementeren die functionaliteit 🙂

    Dit vind ik een erg goed idee!

  7. @Brian: snap het probleem niet. iCloud werkt toch prima alleen heb je niet voldoende opslag. Daar kan Apple toch weinig aan doen. Ja, ik had ook liever gehad dat ik al mijn foto’s en video’s gratis kan backuppen. Ik heb een TimeCasule staan die keurig alles backupt maar bij brand gaat die vlieger niet op. Voor die zekerheid heb ik wel een paar euro over per maand. Apple moet die servers ook gewoon kopen en onderhouden dus snap wel dat het geld kost. Zou wel netjes zijn als je bij het kopen van een nieuwe iPhone wat meer opslagruimte gratis krijgt.

  8. bij het inloggen op iCloud heb ik gemerkt dat ik wel al 50GB heb
    deze is bij mij al aangepast aan de nieuwe maximum

  9. Origineel geplaatst door peter
    bij het inloggen op iCloud heb ik gemerkt dat ik wel al 50GB heb

    deze is bij mij al aangepast aan de nieuwe maximum

    Eh de maximale bestandsgrootte is aangepast. Niet de storage. Dus nog steeds 5GB standaard. Voor 50GB moet je betalen.

  10. Origineel geplaatst door Jochem
    @Brian: Met icloud fotobibliotheek heb je toch toegang tot al je foto’s op diverse macs/ipads/iphones? Ik was er eerst niet zo kapot van, maar heb het inmiddels een tijdje ingeschakeld en vind het eigenlijk ideaal werken. Dat hele fotostream mogen ze heel snel wegknikkeren, veels te onduidelijk waar nu wat staat.
    Sinds een paar weken heb ik ook bureaublad en documenten in icloud. Super handig om dit op imac en laptop exact hetzelfde te hebben.

    Weet jij waar je foto’s blijven dan? Ik weet het wel maar is geen wijs uit te maken. Wil je lekker Photoshoppen moet je eerst weer extra handelingen doen zoals je foto’s uitzoeken, selecteren, exporteren, bewerken in photoshop of importeren in Lightroom en daar bewerken en vervolgens weer exporteren om het geheel weer te importeren in Photo’s en daar een album maken om je bewerkte foto’s in te zetten.

    Appeltje eitje….. NOT!!!

    Wat een kolder, en dat in 2017. Dat moet toch wel een pietsje minder omslachtig kunnen. En nee, ik bewerk niet in Photo’s.

  11. @Ronald: Ronald, waarschijnlijk had hij de max capaciteit, en is die nu verhoogd naar de nieuwe.

    Tenminste zo moeilijk was dat niet om te bedenken.

  12. @maddriver371: wat is de voordeel van servers in Nederland?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.