Apple verhoogt maximale bestandsgrootte iCloud Drive naar 50 GB

Apple heeft de maximale bestandsgrootte voor bestanden in iCloud Drive fors verhoogd, van 15 GB naar maximaal 50 GB. Daarmee beweegt Apple zich in de richting van andere aanbieders, zoals Dropbox en Google Drive.

Apple heeft stilletjes een aanpassing gedaan aan de maximale bestandsgrootte voor bestanden in iCloud Drive. Gebruikers kunnen nu met grotere bestanden werken dan voorheen. De maximale grootte voor bestanden is namelijk fors verhoogd, van 15 GB naar 50 GB. De prijzen van iCloud-abonnementen blijven vooralsnog ongewijzigd.


iCloud-interface Mac 2017

Maximale bestandsgrootte iCloud Drive naar 50 GB

De aanpassing blijkt uit Apple’s overzicht met veelgestelde vragen over iCloud Drive, ontdekte iPhone-ticker. Die vragenlijst is vrij recent nog bijgewerkt met de nieuwe informatie. Vooralsnog gaat het alleen om de Engelse variant, waarop onderstaande tekst te zien is. Op de Nederlandse versie van deze pagina wordt nog steeds gesproken over 15 GB, de oude limiet.

You can store any type of file in iCloud Drive, as long as it’s less than 50GB in size and you don’t exceed your iCloud storage limit

Richting Dropbox en Google Drive
Met de aanpassing beweegt Apple zich richting de limieten van andere aanbieders van opslagdiensten. Zo hanteert Dropbox een limiet van 20 GB voor bestanden die rechtstreeks via de website geüpload worden. Bij gebruik van de apps voor desktop of mobiel geldt er helemaal geen limiet. Google Drive gaat nog iets verder en staat bestanden tot 5 TB toe. Voor alle diensten geldt dat je natuurlijk wel voldoende vrije opslagruimte nodig hebt.

https://www.iculture.nl/gids/icloud-drive-uitleg/

iCloud Drive

iCloud Drive is de online opslag voor je iPhone, iPad en Mac. Apple's eigen apps zoals Pages, Numbers en Keynote werken met iCloud Drive, maar ook apps van derden. Dankzij iCloud Drive zijn alle bestanden op al je apparaten beschikbaar. Op de iPhone en iPad vind je iCloud Drive in de Bestanden-app, terwijl je dit op de Mac in de Finder vindt. Opslagruimte voor iCloud Drive verloopt via iCloud+, maar standaard heeft iedereen 5GB gratis opslag voor onder andere iCloud Drive en reservekopieën voor je iPhone en iPad. Lees alles over het bewaren van bestanden op iCloud Drive en het gebruik van de Bestanden-app.

iCloud Drive

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.