Honeywell Lyric

Honeywell Lyric-beveiligingssysteem nu geschikt voor HomeKit

Het Honeywell Lyric-beveiligingssysteem is nu geschikt voor HomeKit, zodat je het met Siri kunt bedienen, ook op afstand via je HomeKit-hub. De thermostaat was al eerder geschikt voor HomeKit.

Honeywell Lyric

Honeywell heeft het Lyric-beveiligingssysteem geschikt gemaakt voor Apple’s HomeKit. Gebruikers moeten er nog wel een firmware-update voor installeren. Het systeem werkt met een 7-inch touchscreen-apparaat met ingebouwde camera, waarmee je de beveiliging kunt in- en uitschakelen. Je kunt het aanvullen met sensoren voor deuren, ramen en beweging. Bij ongebruikelijke situaties krijg je een hoorbare en zichtbare notificatie op de iPhone.

Honeywell Lyric geschikt voor HomeKit

Het Honeywell Lyric Controller-beveiligingssysteem werkt met spraakherkenning van gebruikers. Nu er Homekit-Ondersteuning op zit kun je het systeem ook met Siri bedienen. Heb je een iPad of Apple TV ingesteld als HomeKit-hub, dan werkt het ook op afstand. De prijzen van het systeem variëren van het aantal componenten en of je kiest voor het inschakelen van een installatiebedrijf. Daarnaast betaal je per maand voor eventueel gebruik van een meldkamer. Wil je zelf aan de slag gaan, dan kun je o.a. via Amazon USA een los systeem kopen voor rond de 320 dollar. Je kunt ook kiezen voor een losse beveiligingscamera (€119) en voor aanvullende accessoires zoals een watersensor en thermostaat, die je zonder professionele hulp kunt installeren. De Honeywell-thermostaat was al langer geschikt voor Homekit.

Honeywell Lyric

Honeywell kondigde begin dit jaar al de HomeKit-ondersteuning aan en beloofde dat de firmware-update al in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zou komen. Het is dus iets later geworden en dat heeft waarschijnlijk iets te maken met Apple’s nieuwe regels, waardoor fabrikanten ook bestaande producten middels een software-update geschikt kunnen maken. Volgens de fabrikant is Lyric het eerste professioneel geïnstalleerde beveiligingssysteem dat met HomeKit werkt, Apple’s oplossing voor huisautomatisering dat sinds 2014 bestaat. De beschikbaarheid van geschikte producten kwam vrij traag op gang omdat Apple aanvankelijk allerlei eisen stelde aan fabrikanten. Sinds iOS 11 zijn de eisen versoepeld en kunnen fabrikanten ook via een software-update HomeKit-ondersteuning toevoegen, zoals Honeywell nu doet voor bestaande en toekomstige gebruikers van Lyric Security.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2017, 13:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, homekit, honeywell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.