Honeywell Lyric thuis

Honeywell Lyric-thermostaat is nu geschikt voor HomeKit

Honeywell heeft de Lyrici-thermostaat met HomeKit-ondersteuning aangekondigd. Daarmee kun je de temperatuur met je stem bedienen via Siri.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lyric in de speelkamer

Honeywell kennen we van de ronde thermostaten die in de loop van de jaren steeds zijn gemoderniseerd. Vandaag werd het nieuwste Lyric-thermostaat aangekondigd, die samenwerkt met HomeKit. Deze ronde thermostaat is ook voorzien van een Wi-Fi-verbinding en concurreert met de populaire Nest-thermostaat. Het nu aangekondigde model is bedoeld voor de Amerikaanse markt. Of er ook een Europese versie aankomt die geschikt is voor modulerende ketels, is nog niet bekendgemaakt.

Honeywell Lyric thermostaat met HomeKit-functie

Honeywell verkoopt al wel connected thermostaten in Nederland, maar het gaat daarbij om de Round Connected en de Evohome. De Lyric Round zou in september 2015 op de Nederlandse markt komen, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Honeywell Lyric

Met de nieuwste Honeywell Lyric kun je de temperatuur in huis via Siri besturen, maar het kan ook via de bijbehorende app. Er waren al een HomeKit-geschikte thermostaten, zoals die van ecobee3, maar die is in Europa niet zo gangbaar terwijl half Nederland wel zo’n Honeywell-thermostaat aan de muur heeft hangen. Zoek je een alternatief of wil je héél snel zo’n HomeKit-geschikte thermostaat in huis hebben, dan kun je terecht bij de HomeKit-versie van de Netatmo Thermostaat. Die is per direct voor €179 in de Apple Store verkrijgbaar.

Het uiterlijk van de Lyric is gelijk aan het vorige model, die trouwens ook Lyric heette. Het gaat om een ronde behuizing met een glasplaatje van 7,6cm diameter. In beeld zie je duidelijk de huidige temperatuur en de de doeltemperatuur. Via het touchscreen kun je de temperatuur meteen aanpassen. Kom je in de buurt van de thermostaat, dan gaat de schermverlichting vanzelf aan. De thermostaat zet ook automatisch de temperatuur lager als je niet meer thuis bent en waarschuwt als je filters moet wisselen of als de temperatuur binnenshuis absurde waarden bereikt. De Lyric werkte trouwens al met Samsung’s SmartThings, het concurrerende huisplatform van Samsung.

Honeywell Lyric aan de muur

De Honeywell Lyric met HomeKit-functie is aangekondigd op de CES 2016 in Las Vegas en gaat $250 kosten. De eerste exemplaren worden vanaf eind januari verstuurd. Nu is het wachten op de beschikbaarheid in Europa.

Honeywell Lyric thuis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, honeywell, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.