Jony Ive

Jony Ive gaat Apple’s designteams weer aansturen

Apple's Jony Ive gaat zich weer volledig bezighouden met design, na een meer bestuurlijke rol. Ive gaat de dagelijkse leiding van de designteams van Apple weer dagelijks aansturen.

Apple’s chief design officer gaat zich weer bezighouden met waar hij goed in is: het ontwerpen van producten. Jony Ive kreeg de afgelopen twee jaar een meer bestuurlijke rol en hield zich niet meer bezig met de dagelijkse aansturing van de designteams. Dat gaat nu veranderen.

De dagelijkse aansturing van de designteams werd de afgelopen twee jaar overgenomen door Alan Dye en Richard Howarth. Dit duo is nu weer van de leiderschapspagina’s bij Apple verdwenen.

Jony Ive

Jony Ive kreeg in 2015 een nieuwe rol als CDO, Chief Design Officer. Hij ging bezig met een redesign van de Apple Stores en met bouwwerkzaamheden voor Apple Park. Omdat deze projecten nu grotendeels zijn afgerond, is Ive nu weer vrij om zich direct met hardware- en softwaredesign bezig te houden. De uitspraken van Apple-woordvoerder Amy Bessette wijzen daar ook op:

With the completion of Apple Park, Apple’s design leaders and teams are again reporting directly to Jony Ive, who remains focused purely on design.

alan-dye-promotie

Ive stuurt al sinds 1996 de designteams aan bij Apple. Pas in mei 2015 kwam daar verandering in met zijn nieuwe positie, waardoor er twee nieuwe officials bij kwamen: Vice President of User Interface Design Alan Dye en Vice President of Industrial Design Richard Howarth. Beide rapporteerden rechtstreeks aan Tim Cook. Wel bleef Jony Ive verantwoordelijk voor de designteam. Hij stuurde ze alleen niet direct meer aan.

richard-howarth-promotie

Ive’s eigen biografie op de website is nu ook aangepast, om duidelijk te maken dat hij weer de dagelijkse controle heeft over het design. Ive bepaalt het uiterlijk van Apple’s hardware, gebruikersinterfaces, verpakkingen, maar ook gebouwen zoals de Apple Stores. In de periode dat Ive geen directe aansturing gaf verschenen er wel wat gekkigheden, zoals een Magic Mouse die je aan de onderkant moet opladen…

Magic Mouse 2 met Lightning-kabel

… of een Pencil die je onderin de iPad moet steken. Maar die accessoires verschenen in het najaar van 2015 en waren waarschijnlijk al bedacht toen Ive nog aan het roer stond.

Apple-Pencil-Stresstest

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2017, 13:35
Categorie Apple
Onderwerpen jonathan ive, jony ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.