Bovenkant van de HomePod.

Gerucht: ‘HomePod krijgt ondersteuning voor meerdere gebruikers’

De HomePod krijgt volgens bronnen een langverwachte update zodat hij door meerdere gebruikers te bedienen is. Nu is de HomePod nog gekoppeld aan één account, maar een update zorgt ervoor dat hij stemmen kan herkennen.

De HomePod verscheen alweer ruim een jaar geleden en heeft het afgelopen jaar een aantal noemenswaardige updates gekregen, zoals AirPlay 2 en ondersteuning voor meerdere timers. Voor persoonlijke verzoeken zoals het oplezen en versturen van berichten, is de HomePod nog nog gekoppeld aan één gebruiker. Daar komt volgens Bloomberg verandering in.

‘HomePod krijgt ondersteuning voor meerdere gebruikers’

Siri kan op de HomePod allerlei persoonlijke verzoeken afhandelen. Denk aan het versturen van een berichtje, maar ook het oplezen en maken van notities. Om de HomePod te gebruiken voor iMessage, Notities, Herinneringen en je agenda, kijkt de speaker naar het account waarmee deze is geïnstalleerd. Dat betekent dus ook dat iedereen in huis berichten kan versturen als dit ingeschakeld is. De HomePod maakt namelijk nog geen onderscheid tussen stemmen.

In iOS 13 is dat volgens Bloomberg wel het geval. De HomePod kan dan reageren op verschillende stemmen. Hierdoor komt er ondersteuning voor meerdere gebruikers. Hoe dit precies uitgevoerd wordt is nog niet bekend, maar het zou dus goed kunnen dat je meerdere Apple ID’s kan koppelen en dat de HomePod aan de hand van de stem bepaalt vanaf welke account hij bijvoorbeeld berichten verstuurt. Eerder verscheen er al een patent dat Siri meerdere gebruikers kan herkennen.

Waar blijft de Nederlandse ondersteuning?
Voor dergelijke persoonlijke verzoeken is het wel noodzakelijk dat Siri op de HomePod en de iPhone in dezelfde taalinstelling staan. Dat betekent dat je in Nederland Siri dus op je iPhone in het Engels moet zetten. Daar komt verandering in zodra de Siri op de HomePod ook Nederlands ondersteunt, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog de vraag. Toch zou het goed kunnen dat Apple de HomePod nog dit jaar naar Nederland brengt. Er waren eerder wel geruchten over een nieuw model, maar daar hebben we al een tijdje niets meer van vernomen. Ook Bloomberg meldt in het nieuwe bericht niks over een nieuw model, waardoor het lijkt dat Apple nog meer functies toe gaat voegen aan de huidige HomePod.

Het is daardoor niet ondenkbaar dat Apple de HomePod meteen naar meer landen brengt zodra er ondersteuning komt voor meerdere gebruikers. Onlangs gaf Apple de HomePod een prijsverlaging, waardoor de prijs gezakt is naar €329.

De aankondiging voor meerdere gebruikers volgt tijdens de WWDC 2019. In onze WWDC 2019 verwachtingen lees je wat je nog meer te wachten staat.

Lees onze eerdere artikelen over gelekte functies van nieuwe software-versies:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2019, 10:34
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen homepod, ios 13
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.