Apple Watch Series 2 reclamespot

‘Apple vervangt defecte Apple Watch Series 2 mogelijk door Series 3’

Heb je een Apple Watch Series 2 en is er iets mis? Dan zou het zomaar kunnen dat Apple je horloge omruilt voor een nieuwere Series 3. Er zou een tekort aan onderdelen zijn.

Is je Apple Watch kapot, dan is de kans groot dat je voor een dure verrassing komt te staan. Een Apple Watch reparatie kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Toch is er nu goed nieuws, want volgens een intern document wordt het reparatiepersoneel opgedragen om een defecte 38mm Series 2 om te ruilen voor een gelijkwaardig nieuwer model.

‘Series 2 omgeruild door nieuwere Series 3’

Voor een reparatie aan je Apple Watch kan je terecht bij de Apple Store of een Apple Authorised Service Provider. Zij checken dan wat er precies aan de hand is en zorgen ervoor dat je Apple Watch er weer piekfijn uit ziet. In het interne document is te lezen dat het personeel tot nader bericht een 38mm Series 2 moet omruilen voor een Series 3.

Het gaat dus alleen om het kleinere model in aluminium. Voor het grotere model en de variant in roestvrijstaal geldt dit mogelijk niet. De tijdelijke actie heeft te maken met een tekort aan onderdelen, waardoor reparaties niet uitgevoerd kunnen worden. Om klanten toch tegemoet te komen, komen zij in aanmerking voor de nieuwere Apple Watch Series 3. Het is niet de eerste keer dat Apple zoiets doet. Eerder verving Apple je oudere Watch door een nieuwere Series 2.

Geld terug bij oudere iPhone
Deze upgrade kan bij sommige klanten wel voor problemen zorgen. De Series 3 vereist watchOS 4, waardoor deze alleen gekoppeld kan worden aan een iPhone die iOS 11 of nieuwer ondersteunt. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld de iPhone 5 of iPhone 5c. Apple adviseert gebruikers daarom om hun iPhone te upgraden naar een nieuwer model, zodat ze de nieuwere Apple Watch kunnen gebruiken. Mocht je dat niet willen, dan kan je ook geld terug krijgen door contact op te nemen met Apple Support. Om een reparatie uit te laten voeren, kun je het beste een afspraak maken bij de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2019, 8:40
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 2, apple watch series 3, reparatie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.