‘Apple vervangt defecte Apple Watch Series 2 mogelijk door Series 3’

Heb je een Apple Watch Series 2 en is er iets mis? Dan zou het zomaar kunnen dat Apple je horloge omruilt voor een nieuwere Series 3. Er zou een tekort aan onderdelen zijn.

Is je Apple Watch kapot, dan is de kans groot dat je voor een dure verrassing komt te staan. Een Apple Watch reparatie kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Toch is er nu goed nieuws, want volgens een intern document wordt het reparatiepersoneel opgedragen om een defecte 38mm Series 2 om te ruilen voor een gelijkwaardig nieuwer model.

‘Series 2 omgeruild door nieuwere Series 3’

Voor een reparatie aan je Apple Watch kan je terecht bij de Apple Store of een Apple Authorised Service Provider. Zij checken dan wat er precies aan de hand is en zorgen ervoor dat je Apple Watch er weer piekfijn uit ziet. In het interne document is te lezen dat het personeel tot nader bericht een 38mm Series 2 moet omruilen voor een Series 3.

Het gaat dus alleen om het kleinere model in aluminium. Voor het grotere model en de variant in roestvrijstaal geldt dit mogelijk niet. De tijdelijke actie heeft te maken met een tekort aan onderdelen, waardoor reparaties niet uitgevoerd kunnen worden. Om klanten toch tegemoet te komen, komen zij in aanmerking voor de nieuwere Apple Watch Series 3. Het is niet de eerste keer dat Apple zoiets doet. Eerder verving Apple je oudere Watch door een nieuwere Series 2.

Bekijk ook

Laat je kapotte Apple Watch repareren! Dit zijn de kosten

Waarom blijven rondlopen met een kapotte Apple Watch, als je het ook kunt laten repareren? In dit artikel lees je wat de kosten zijn en welke andere opties je hebt. Zo kun je ook zelf aan de slag met de gidsen van iFixit.

Geld terug bij oudere iPhone
Deze upgrade kan bij sommige klanten wel voor problemen zorgen. De Series 3 vereist watchOS 4, waardoor deze alleen gekoppeld kan worden aan een iPhone die iOS 11 of nieuwer ondersteunt. Dat geldt niet voor bijvoorbeeld de iPhone 5 of iPhone 5c. Apple adviseert gebruikers daarom om hun iPhone te upgraden naar een nieuwer model, zodat ze de nieuwere Apple Watch kunnen gebruiken. Mocht je dat niet willen, dan kan je ook geld terug krijgen door contact op te nemen met Apple Support. Om een reparatie uit te laten voeren, kun je het beste een afspraak maken bij de Apple Store.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 is de derde generatie Apple Watch, die sinds najaar 2017 verkrijgbaar is en tot september 2022 onderdeel was van Apple's assortiment. De Apple Watch Series 3 is inmiddels vervangen door de Apple Watch SE 2022, dat nu als goedkoopste model in de line-up dient. Wat zijn de belangrijkste functies en is het nog steeds een goede keuze?

Apple Watch Series 3

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.