HomePod

Zo werkt de HomePod met herinneringen, notities en berichten

Hoe werkt de HomePod met berichten, notities, herinneringen en timers? In deze tip leggen we uit welke opdrachten je kunt geven om notities, berichten en herinneringen te maken en te bewerken. Bij elk onderwerp geven we suggesties voor vragen.

HomePod voor herinneringen, notities en berichten

Je kunt de HomePod gebruiken als een persoonlijke assistent. Zo kun je berichten sturen, herinneringen instellen, een boodschappenlijstje afvinken en een timer gebruiken. Je gebruik hiervoor Siri, omdat de HomePod immers geen schermpje heeft waarop je de opdrachten kunt invoeren. De meeste mensen zullen met Siri de muziek bedienen op de HomePod, maar je kunt er nog veel meer mee doen en in deze tip leggen we de mogelijkheden uit.


Hieronder bespreken we:

Herinneringen op de HomePod

Om dat de HomePod momenteel alleen in het Engels werkt zul je alle commando’s in het Engels moeten geven. Dat zou problemen kunnen opleveren bij herinneringen en lijstjes, want de opdracht “Hey Siri, add karnemelk to the list Boodschappen” wordt waarschijnlijk niet helemaal begrepen.

Je kunt bij herinneringen nieuwe items toevoegen of afvinken met Hey Siri-opdrachten zoals deze:

  • Mark ‘Buy present for Paul’ as complete.
  • Add broccoli to the grocery list.

Dit werkt ook met apps van derden, zoals Evernote, Things 3, Remember The Milk, Picniic, Streaks en OmniFocus 2.

Timers op de HomePod

Wil je een timer instellen? Dat kan, maar je kunt telkens maar één timer tegelijk actief hebben. De opdracht luidt bijvoorbeeld:

  • Set a timer for 20 minutes.

HomePod

Notities op de HomePod

Met de HomePod kun je nieuwe notities maken of tekst toevoegen aan een bestaande notitie. Je moet dan wel de juiste titel weten. Dit werkt als volgt:

  • Create a note ‘Travel plans’.
  • Add Paris to my ‘Travel plans’ note.

Berichten op de HomePod

Je kunt met de HomePod een berichtje sturen. Wil je gebruik maken van iMessage of SMS dan geef je de opdracht ‘Hey Siri, text…’ gevolgd door de ontvanger en de boodschap die je wilt versturen. Dit werkt ook met WhatsApp, WeChat, Viber, Skype, LinkedIn en textPlus. Je zegt in dat geval: ‘Hey Siri, WhatsApp…’

Personal requests uitschakelen

Er zit bij bovenstaande opdrachten ook een risico aan. De HomePod kan namelijk geen onderscheid maken tussen de stem van de eigenaar en andere personen. Daardoor kunnen bezoekers voor de grap allerlei herinneringen instellen, in je notities neuzen of een schunnig berichtje naar een vriend sturen. Helaas kun je dit niet uitschakelen.

Wat je wel kunt doen is het uitschakelen van personal requests. Je kunt dan ook zelf niet meer werken met berichten, herinneringen en notities.

Uitschakelen doe je via de Woning-app:

  1. Open de Woning-app.
  2. Tik op het locatiepijltje linksboven in het scherm.
  3. Tik op je gezicht onder People.
  4. Zet bij Siri on HomePod de schakelaar uit bij Personal Requests.

We gaan er hier even vanuit dat je je iPhone op Engels hebt ingesteld, aangezien dit de enige manier is om toegang te hebben tot alle Siri-functies op de HomePod. Laat je je iPhone op Nederlands staan, dan kun je geen gebruik maken van functies zoals berichten versturen, ontvangen berichten voorlezen, herinneringen en notities gebruiken. En dat is nou juist wat we in deze tip hebben besproken.

Meer Herinneringen-tips
We hebben nog veel meer tips over het gebruik van de Herinneringen-app:

Bekijk ons complete HomePod tipsoverzicht. In talloze handige HomePod tips bespreken we bijna elke functie, instelling en mogelijkheid! Check ook ons HomePod review-overzicht en lees alles over de HomePod kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerp homepod
Device HomePod