Apple Display concept

Gerucht: ‘Apple toont modulaire Mac Pro en 6K Pro-beeldscherm op WWDC’

Apple staat op het punt om de nieuwe modulaire Mac Pro en een extern 6K-scherm voor professionals te tonen. Tijdens WWDC 2019 krijgen we waarschijnlijk een eerste blik op deze nieuwe producten, die al een paar jaar in ontwikkeling zijn.

Modulaire Mac Pro tijdens WWDC
Apple zal tijdens WWDC 2019 waarschijnlijk niet alleen software laten zien. Er is grote kans dat we ook wat nieuwe hardware te zien krijgen, waaronder een modulaire Mac Pro. Daar wordt al een aantal jaren aan gewerkt, als opvolger van de cilindervormige Mac Pro uit 2013. Apple beloofde al eerder dat er een nieuw exemplaar aan zat te komen, die gemakkelijker te upgraden is. Je kunt dit combineren met Apple’s nieuwe beeldscherm, die volgens geruchten de codenaam ‘J290’ heeft.

6K-display voor pro’s

Het nieuwe beeldscherm voor professionals werd eerder ook al aangekondigd door Apple, maar de specs zijn nog niet zeker. Volgens geruchten gaat het om een 6K Pro-display. Analist Ming-Chi Kuo denkt dat dit het eerste Apple-product zal zijn dat mini-LED backlights gebruikt. Daardoor is een bredere kleurweergave en een hogere contrastratio mogelijk. Ook zal het scherm high dynamic range (HDR) ondersteunen. Het scherm zou rond de 31,6-inch groot zijn en lijkt al te zijn uitgelekt in een boekje dat bij de Mac mini 2018 zat.

Apple Display concept

De Mac Pro had altijd al een modulaire insteek: je kocht alleen de computerkast en moest er zelf een beeldscherm en andere randapparatuur bij aanschaffen. Met de Mac Pro 2019 gaat Apple waarschijnlijk nog een stuk verder. Je koopt de computer en kunt dit vervolgens upgraden met één of meer GPU’s en extra geheugen. Heb je meer GPU’s nodig, dan kun je die toevoegen, zonder dat je meteen een nieuwe computer hoeft te kopen. Bij het huidig model is dat een stuk lastiger.

Mac Pro 2013

Waarschijnlijk zijn de producten niet meteen tijdens WWDC al te bestellen. Dat Apple de Mac Pro en het 6K-display op WWDC 2019 zou willen laten zien is een logische keuze, aangezien de ontwikkelaarsconferentie vooral gericht is op professionals. Toch valt er voor consumenten ook nog genoeg te beleven. We krijgen tijdens de keynote op 3 juni nieuwe functies voor iOS en macOS te zien, waar iedereen van kan profiteren.

Gisteren lekte er al meer informatie uit over de aankondigingen die Apple op WWDC 2019 gaat doen, zoals een nieuwe Herinneringen-app in iOS 13 en een eigen App Store voor de Apple Watch. Bekijk onze eerdere artikelen over gelekte functies van nieuwe software-versies of lees onze WWDC 2019 verwachtingen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2019, 10:46
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beeldscherm, mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.