Google Meet Hangouts.

Google Meet binnenkort gratis voor iedereen beschikbaar

Google Meet krijgt een gratis variant. De app voor video conferencing was voorheen alleen beschikbaar voor G-Suite-gebruikers, maar komt komende maand voor iedereen beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Terwijl een groot deel van de mensen nog steeds vanuit huis werkt, zijn apps om mee te videobellen nog altijd erg belangrijk. Voor overleggen voor werk of een praatje met een collega kun je één van de vele opties gebruiken. Google Meet, voorheen bekend als Google Hangouts Meet, is een alternatief voor Zoom en andere soortgelijke diensten. Een nadeel daarvan is dat je hiervoor een betaald account nodig had, maar dat is nu niet meer het geval. Komende maand kan iedereen gratis Google Meet gebruiken.

Google Meet gratis voor iedereen

De wijziging is aangekondigd door Google via een blogpost. Vanaf mei kan iedereen met een e-mailadres en Google-account inloggen in Google Meet en een videogesprek beginnen. Je krijgt dan het meerendeel van de functies die ook voor betaalde gebruikers beschikbaar zijn. Zo kan je je scherm delen en dingen inplannen.

Google Meet captions.

Volgens Google is een Google Meet gesprek met encryptie beveiligd terwijl het gesprek gaande is, maar van end-to-end versleuteling is geen sprake. Het is dus niet zo dat alleen de verzender en de ontvanger het gesprek kan zien, waardoor Google in theorie dus wel kan meekijken. Opnames die bewaard worden in Google Drive worden ook met encryptie bewaard. In een groepsgesprek kunnen met de gratis variant maximaal 100 deelnemers meedoen. In de gratis versie zijn gesprekken beperkt tot zestig minuten, al zegt Google dat ze dat pas na 30 september gaan handhaven. Geavanceerde functies van Google Meet blijven tot en met 30 september voor iedereen gratis.

Het kan nog even duren voordat je met de gratis versie aan de slag kan. Zoals gezegd start Google hier in mei mee, maar de functie wordt stap voor stap uitgerold. Via deze link kan je je aanmelden en op de hoogte gehouden worden zodra het zover is.

Bekijk ook

De populairste apps voor videobellen met collega's en familie

Videobellen is populairder dan ooit. Wil je vergaderen op afstand, dan heb je keuze uit meerdere diensten. Dit is onze selectie van de beste videobel-apps voor iPhone, iPad en Mac!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 30 april: Verduidelijking rondom encryptie toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.