Google Foto's art

Google Foto’s geeft iedereen nu gratis AI-functies

Gebruikers van Google Foto's kunnen binnenkort profiteren van allerlei AI-functies die voorheen betaald waren of exclusief voor Pixel-toestellen waren. Het gaat bijvoorbeeld om de Magic Editor en de Photo Unblur.

Toen Google de Pixel 8 en 8 Pro uitbracht, was de Magic Editor een van de belangrijke nieuwe fotofuncties. Dankzij AI kun je foto’s op zo’n manier bewerken dat je objecten in de foto kunt rangschikken en meer. Daarnaast had Google Foto’s nog meer handige AI-functies, zoals de Magic Eraser en Photo Blur. Maar veel van deze functies waren exclusief voor Pixel-toestellen of alleen tegen betaling te gebruiken via een Google One-lidmaatschap. Nu laat Google weten dat dat niet meer nodig is en de functies ook naar iOS komen.

AI-functies Google Foto’s naar iPhone

In totaal gaat het om elf AI-functies voor de Google Foto’s-app die vanaf 15 mei gratis beschikbaar komen. De meest indrukwekkende functie is dus de eerder genoemde Magic Editor. Staat iemand achteraf gezien net niet op de goede plek op de foto, dan kun je diegene zonder problemen verplaatsen en op een andere plek zetten. Zonder dat dit er gek uit ziet, want de oorspronkelijke plek van de persoon wordt netjes opgevuld zodat het past bij de omgeving. Om van de Magic Editor gebruik te kunnen maken, heb je een iPhone X of nieuwer met iOS 15 of nieuwer nodig. Ook is het beperkt tot 10 bewerkte foto’s per maand.

Photo Unblur is een andere handige functie die je onscherpe foto’s weer scherp maakt, terwijl de Magic Eraser ongewenste objecten uit je foto’s wegpoetst. Je kunt ook bij portretfoto’s de belichting mooier maken met Portrait Light. Dit zijn de AI-functies die vanaf 15 mei beschikbaar worden gemaakt in Google Foto’s:

  • Magic Editor
  • Magic Eraser
  • Photo Unblur
  • Sky suggestions
  • Color pop
  • HDR effect
  • Portrait blur
  • Portrait light
  • Cinematic photos
  • Styles in collage editor
  • Video effects
Google Foto's: Magic Editor en Photo Unblur

Mogelijk ook nieuwe AI-functies voor Apple’s Foto’s-app

Al maanden wordt er gespeculeerd dat Apple ook druk bezig is met allerlei AI-functies voor onder andere iOS 18. De Foto’s-app is vermoedelijk een van de apps waarbij AI een grotere rol gaat spelen, met name in de bewerking van foto’s. We vermoeden daarom dat de Foto’s-app in iOS 18 soortgelijke functies gaat krijgen als die binnenkort in Google Foto’s beschikbaar komen. Welke functies dat precies gaan zijn, weten we in juni als de WWDC 2024 van start gaat.

Bekijk ook

Dit zijn Apple's plannen met AI in iOS 18

Apple werkt intern hard aan allerlei AI-functies voor iOS 18. Tijdens WWDC 2024 gaan we waarschijnlijk meerdere generatieve AI-functies te zien krijgen, onder andere voor Siri. In dit artikel houden we je op de hoogte van de status met verschillende updates.

Google Foto's

Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer. Het is Google's alternatief voor de iCloud-fotobibliotheek. Behalve voor iPhone en iPad werkt het ook op Android. Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips.

Google Foto's

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.