Apple Music Classical op iPad

Apple Music Classical nu eindelijk ook op iPad

Apple heeft de Apple Music Classical-app aangepast voor de iPad. Voorheen was de app alleen beschikbaar voor iPhone, maar er is nu eindelijk ook een iPad-versie.

Toen Apple afgelopen voorjaar van start ging met Apple Music Classical, waren er een aantal zaken die ontbraken. De app verscheen namelijk alleen op de iPhone en niet op Apple’s andere apparaten. Geen versie voor de iPad, Mac, Apple TV of CarPlay dus. Voor die eerste is er nu goed nieuws, want Apple heeft de Apple Music Classical-app aangepast voor de iPad. Daardoor kun je het nu ook op een groter scherm gebruiken.

Apple Music Classical op iPad

De iPad-versie van Apple Music Classical lijkt heel erg op de iPad-versie van de Muziek-app. Aan de linker zijkant vind je het menu, opgedeeld in de onderdelen die je al kent van de iPhone-versie. Het voordeel van de iPad-versie is echter dat er veel meer ruimte is, zodat bepaalde onderdelen uitgesplitst kunnen worden. je kunt zo namelijk meteen naar de albums of tracks in je bibliotheek navigeren of meteen een afspeellijst kiezen.

Apple Music Classical op iPad met Luister nu

Zodra je een muziekstuk afspeelt, verschijnt deze onderaan in de minispeler. Tik je daarop, dan wordt deze schermvullend geopend, met de albumhoes groot in beeld. Daaronder vind je de gebruikelijke bedieningsknoppen. Het is niet mogelijk om de speler in een kleinere strook aan bijvoorbeeld de zijkant van het scherm te tonen. Je kan alleen kiezen tussen de minimalistische speler onderaan of de schermvullende weergave.

Speler in Apple Music Classical op iPad

Apple Music Classical op iPad ondersteunt ook de donkere modus. Verder werkt de app hetzelfde als op de iPhone, met een interface die geoptimaliseerd is voor klassieke muziek. Dat geldt ook voor de zoekfunctie, waarbij je kan zoeken op componist, muziekstuk en andere voor klassieke muziek relevante zoektermen. De iPad-versie is te downloaden vanuit de App Store, met ingang van versie 1.1.

Bekijk ook

Apple Music Classical FAQ: antwoord op al je veelgestelde vragen

Apple Music Classical is een app waarmee je klassieke muziek kunt luisteren. Alles wat je wilt weten over Apple Music Classical, inclusief releasedatum en wat het kost om er gebruik van te maken, lees je hier!

Apple Music Classical

Apple Music Classical is een speciale versie van Apple Music, maar dan met uitsluitend klassieke muziek. Apple Music Classical is ontstaan uit de overname van het Nederlandse Primephonic, een muziekstreamingdienst voor klassieke muziek. Apple Music Classical is inbegrepen voor alle Apple Music-abonnees en werkt via de aparte app. Daarbij is qua functies, mogelijkheden en indeling rekening gehouden met de eigenschappen van klassieke muziek, zoals componisten, uitvoeringen en muziekstukken. Apple Music Classical is beschikbaar op iPad, iPhone en Android.

Apple Music Classical

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.