Fitbit Luxe vrouw met armbandje

Fitbit Luxe: nieuwe activiteitentracker gaat stress te lijf

Google heeft een nieuwe activiteitentracker met de naam Fitbit Luxe. Bij de Fitbit Luxe ligt de nadruk minder op stress en meer op stijl en het tegengaan van stress.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Luxe fitnesstracker van Fitbit

Fitbit was ooit de marktleider in fitnesstrackers, maar ondertussen brengen budgetmerken als Xiaomi en Huawei veel goedkopere alternatieven op de markt. Die zien ern vrijwel allemaal hetzelfde uit, met een duidelijke budget-uitstraling. Geen wonder dat Fitbit het nu in het wat luxere segment gaat zoeken met de Fitbit Luxe. Eerder lekten al foto’s uit maar vanaf nu is ‘ie officieel. De insteek is wat minder op sport gericht dan bestaande fitnesstrackers zoals de Inspire 2.

Fitbit Luxe

De twee grootste verbeteringen zijn een behuizing van RVS en een AMOLED-scherm. De Inspire 2 had nog een plastic behuizing en een monochroom scherm. Een hartslagmeter, slaaptracking en de gebruikelijke functies voor activity tracking zitten er natuurlijk ook in. Zoals verwacht is de batterijduur weer prima: 5 dagen bij gemiddeld gebruik.

Actieve man met Fitbit Luxe

Wat echter ontbreekt is GPS voor het nauwkeurig tracken van je locatie. Wil je tijdens het hardlopen of fietsen toch je route vastleggen, dan kun je een smartphone meenemen. Fitbit legde uit dat er geen GPS in zit, omdat de doelgroep voor deze tracker minder bezig is met sporten en meer met welzijn en stressbeheersing.

Over stress gesproken: Fitbit maakt vandaag ook bekend dat de stressbeheersingsscore nu ook beschikbaar is op alle huidige Fitbit trackers en smartwatches, waaronder de Charge 4, Inspire 2, Sense, Versa 2 en Versa 3

Fitbit Luxe kleuren

Fitbit Luxe: ook in extra luxe uitvoering

De Fitbit Luxe heeft een wat luxere uitstraling dan de gebruikelijke fitnesstrackers en dat blijkt ook wel uit het prijskaartje: €149,95. Je kunt kiezen uit drie kleuren: goud, platina en grafiet. Goud en platina zijn in hoogglans uitgevoerd. Fitbit gebruikte een nieuw proces voor metaalspuitgieten, waardoor met hoge precisie een RVS behuizing kon worden gemaakt. Het design is geïnspireerd op het menselijk lichaam, zodat het licht om je pols zit en eruit ziet als een sierraad. Het is comfortabel genoeg om 24/7 te dragen. Of het echt zo comfortabel is, lees je in onze Fitbit Luxe review.

Fitbit Luxe met gorjana armband

Naast de normale modellen met siliconenbandje komt er ook een speciale uitvoering die €199,95 kost en in juni uitkomt. Deze wordt geleverd met een RVS Parker schakelarmband van gorjana, een sierradenmerk.

Fitbit Luxe met iPhone-app

Fitbit Luxe helpt je balans vinden

Je kunt ermee sporten, maar de Fitbit Luxe is vooral gericht op gezond en ontspannen leven. Door de coronacrisis zitten heel wat mensen in de stress en met deze tracker kun je daar iets aan gaan doen. De tracker legt slaap vast, berekent een stress-score en geeft je toegang tot gezondheidsinformatie via het Health Metrics Dashboard in de Fitbit-app. Zo kun je een toename van vermoeidheid, stress of tekenen van een ziekte herkennen. Dat alles vanuit een holistische benadering. Goed om te weten: Fitbit werkt niet met Apple’s HealthKit.

Fitbit Luxe

Samenwerking met Deepak Chopra

Om je stress aan te pakken, kan het inschakelen van een bekende persoon misschien helpen. Google heeft daarom Deepak Chopra ingeschakeld om aan je mindfulness te werken. Het gaat om een serie van meer dan 30 meditatie-sessies die speciaal voor Fitbit zijn gemaakt, volgens de Mindful-methode van Deepak Chopra.

Het Health Metrics Dashboard biedt ook inzicht in je ademhalingsfrequentie, hartslagvariatie (HRV), rusthartslag (RHR), variatie in je huidtemperatuur en binnenkort ook zuurstofverzadiging (SpO2). Plotselinge wijzigingen in je HRV- en RHR-waarden kunnen duiden op stress, vermoeidheid of verkoudheid.

Fitbit Luxe accessoires

De Fitbit Luxe is de dunste touchscreen-tracker die de fabrikant tot nu toe gemaakt heeft. Je krijgt er heel veel wijzerplaten bij voor het nieuwe AMOLED-kleurenscherm, maar je kunt de tracker ook nog verder aanpassen met extra bandjes, onder andere van siliconenrubber, leer, geweven textiel en roestvrijstaal mesh (vergelijkbaar met de Milanese Loop).

Net als bij veel eerdere Fitbits kun je de bandjes verwisselen. Dit is een functie die je bij de Apple Watch ook hebt, maar deze Fitbit spreekt een heel andere doelgroep aan en past in een heel andere prijsklasse, waardoor ze elkaar niet in de weg zitten. De bandjes sluiten met een klassieke gesp. Extra bandjes kosten tussen de €29,95 en €99,95.

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe kopen
De Fitbit Luxe is per direct in pre-order te bestellen bij Coolblue en Bol.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.