Eve Play AirPlay 2-apparaat

Reacties voor: Eve Play nu te koop: een AirPlay 2-ontvanger voor je hifi-systeem

Eve Systems slaat een nieuwe richting in. Naast de smart home-producten brengt het bedrijf ook een AirPlay 2 audio-adapter op de markt. Hiermee kun je je bestaande stereosysteem geschikt maken om te streamen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. He jammer; er zijn al zoveel van dit soort apparaatjes.

    Wat ik wil, is het omgekeerde: een apparaatje waarmee ik geluid naar mijn HomePods kan sturen. Bijvoorbeeld het geluid van een platenspeler.

    Nu kan dat alleen met een iOS-device en de Airchord-app of met een Mac die het geluid omzet, maar dat is erg omslachtig.

  2. Heb ik al op tv en me denon zitten
    Overbodig
    Leuk als je nog casettedeck hebt

  3. Ik begrijp niet helemaal waar dit apparaat voor nodig is. Voor €30 heb je een Airport Express (tweede generatie) van Marktplaats. Je kunt kiezen voor de digitale of anloge audio uitgang. En de DAC op de Airport Express is ook nog eens vrij goed. Je kunt de AE toevoegen aan Homekit en hij ondersteunt Airplay 2.

  4. (Red.) Eve Play duikt weer op, waardoor aankondiging binnenkort verwacht wordt.

    • Je kunt de Eve AirPlay 2 gewoon rechtstreeks bestellen bij Eve. Heb ik gisteren 1 december gedaan. Zou er binnen vijf werkdagen moeten zijn.

  5. Ik snap niet wat het bijzondere er aan is. Dit soort apparaatjes zijn er in allerlei soorten, maten én prijzen. Streamen naar een ‘ouderwetse’ versterker is wel weer actueel geworden de laatste jaren, omdat veel mensen hun apparatuur laten reviseren en weer vinyl zijn gaan draaien. Heb ik ook gedaan. 50 jaar oude Sansui versterker en oude Pioneer draaitafel laten reviseren, splinternieuwe B&W 603 speakers daarbij gekocht. Dat klonk zó goed dat ik ook mijn digitale muziek wilde streamen naar de installatie. Heb ik een AudioCast apparaatje voor gekocht. Ongeveer €30. Klein rond ding, 5 cm in doorsnee, 1 cm dik. Werkt uitstekend en via WiFi stream ik nu duizenden van mijn favoriete digitale nummers in Apple Losless files van mijn iPhone naar mijn installatie. Er zijn ook streaming apparaatjes die groter of een stuk duurder zijn. Maar deze voldoet uitstekend.

  6. (Red.) Artikel bijgewerkt na officiële aankondiging, met details over prijs en beschikbaarheid.

  7. AirPort Express 2 is toch hetzelfde, die heeft ook AirPlay 2 en zowel een digitale als analoge uitgang.

  8. Ook ik zoek allang een oplossing om een platenspeler te kunnen streamen naar mijn Homepods… maar deze ‘update’ lijkt niet veel te helpen:

    Bij Amazon.nl staat: Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

    Toch maar eens zoeken naar een Airport Express dan…

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt, nu de Eve Play in de verkoop is gegaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.