Elgato belooft iOS 11-snelheidsverbetering voor HomeKit-producten

Elgato gaat de HomeKit-accessoires nog verder aanpassen voor iOS 11. Maar je zult meteen al iets merken van de snelheidsverbeteringen bij de Eve Energy en andere producten.

Elgato was een van de eerste en meest actieve HomeKit-fabrikanten. In iOS 11 zitten nieuwe functies voor HomeKit, maar Elgato heeft nog wat tijd nodig om zich daaraan aan te passen. In een blogpost melden ze dat er ‘binnenkort’ een update aankomt voor alle HomeKit-accessoires, waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwe functies.


Elgato Eve Thermo

Elgato en iOS 11 HomeKit

Voor de snelheidsverbeteringen hoefde Elgato niets te doen; die worden automatisch actief zodra je iOS 11 installeert. Accessoires zoals de Eve Energy en zullen volgens de fabrikant merkbaar sneller worden. Zo kun je bij de Eve Motion, Eve Door & Window en Eve Light Switch er vanuit gaan dat gebruikerscommando’s en automatiseringen zonder vertraging worden uitgevoerd. Je hoeft dus niet meer seconden te wachten op de bewegingssensor, nadat je een verduisterde kamer bent binnengelopen. Om te profiteren van de andere verbeteringen in iOS 11 HomeKit gaat Elgato firmware-updates uitbrengen.

Elgato en iOS 11 update HomeKit

In iOS 11 is het mogelijk om statusveranderingen van Bluetooth-accessoires sneller te verwerken. Vooral daar denkt Elgato profijt te kunnen hebben. In iOS 11 zitten nog meer verbeteringen voor timers, triggers en condities, waardoor je meer kunt doen met je HomeKit-accessoires. Om het maximale eruit te halen moet je wel beschikken over een hub voor thuis. Dit kan een Apple TV 4 of nieuwer zijn, een iPad met iOS 11 of de nog niet uitgebrachte HomePod-speaker.

Bekijk ook

Deze nieuwe automatiseringen zitten in de Woning-app van iOS 11

Heb je huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

Er zit bijvoorbeeld een nieuwe optie in de Woning-app voor als mensen arriveren op een locatie. Je kunt dan een scene activeren, die afhankelijk is van de vraag of de huiseigenaar of een gast arriveert. Zo zou je het huis tot 22 graden kunnen opwarmen als de eerste persoon aankomt. Heb je meerdere huizen, dan kun je daarvoor ook verschillende instellingen kiezen, bijvoorbeeld dat een regel 15 minuten voor zonsopkomst moet worden uitgevoerd, of op een specifiek tijdstip zoals 9:00 uur ‘s ochtends.

Een deel van die verbeteringen zijn dus bij HomeKit zelf te vinden, de rest gaat Elgato er nog aan toevoegen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.