Elgato Eve lichtknop

Elgato maakt eerste lichtschakelaar voor HomeKit

Elgato brengt de Eve Light Switch uit, een lichtschakelaar met HomeKit-ondersteuning waarmee je ook scenes kunt automatiseren.

Elgato heeft de eerste lichtknop met HomeKit-ondersteuning uitgebracht. Deze werkt met Bluetooth en kan op afstand normale of slimme lampen bedienen. Want ook al werken smart home-toepassingen bij voorkeur met een app, het kan soms best handig zijn om gewoon op een knop te drukken als je ‘s avonds thuiskomt.

Elgato Eve lichtknop

Elgato Eve Light Switch: lichtknop met HomeKit

Eerder vandaag schreven we al over Elgato, omdat het de eerste fabrikant was die HomeKit-apparaten met Bluetooth-verbinding werkend kreeg. Ook deze lichtknop is weer voorzien van Bluetooth. Het is een platte aanraakgevoelige knop, dus geen tuimelschakelaar. Je tikt erop om aan en uit te schakelen. Om te kunnen gebruiken moet er een HomeKit-hub in de buurt zijn, bijvoorbeeld een Apple TV of een iPad. Voor $50 haal je zo’n lichtknop in huis.

Eve Light Switch regels Eve Light Switch regels

Afgelopen januari kondigde fabrikant iDevices ook al lichtknoppen voor je smart home aan, maar die zijn nog niet op de markt verschenen. Die van Elgato is al wel te krijgen, al zul je ervoor naar de VS of Canada moeten reizen. In eigen land biedt de Duitse fabrikant de Elgato Light Switch helaas nog niet aan en dat geldt ook voor andere Europese landen. Hou er bij de aanschaf daarom rekening mee dat je deze knop op het elektriciteitsnet moet aansluiten. Het werkt niet met een batterijtje.

Het gaat om een inbouwschakelaar waarmee je niet kunt dimmen. Onderstaande installatie-handleiding geeft meer informatie over de technische aspecten en aansluiting:

Je kunt bij de Eve Light Switch ook scenes koppelen, zodat je ‘s ochtends bij het aanraken van de knop niet alleen de lampen aan doet, maar ook meteen een kopje koffie zet. In totaal kun je apparaten met een vermogen tot 1800 Watt aansluiten op de knop. Sluit je lampen aan, dan kan dit maximaal 600 Watt zijn.

Elgato Eve-app

De schakelaar meet 120 x 75 x 35mm en vereist een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9.3 of nieuwer. Wil je scenes automatiseren dan heb je een vierde generatie Apple TV met tvOS 10 of nieuwer nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 16:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen elgato, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.