Apple Store Dijon, man met jeu-de-boules-bal

Franse Apple Store-vandaal krijgt 6 maanden voorwaardelijk en boete

De man die schade in een Apple Store in Dijon aanrichtte is veroordeeld tot een halfjaar voorwaardelijke celstraf en een forse boete.

Op 29 september vernielde een man tientallen iPhones, iPads en Macs in de Apple Store van Dijon. De Fransman hoorde vandaag 6 maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 17.548 euro tegen zich eisen. Hij heeft daarmee nog geluk, want Apple’s schattingen van de schade lagen veel hoger, namelijk rond de 60.000 euro.

Apple Store Dijon, man met jeu-de-boules-bal

Boos over garantie
De man verklaarde in een “monsterlijke staat van boosheid” te hebben verkeerd, toen hij de Apple Store bezocht en te horen kreeg dat zijn kapotte iPhone niet onder de garantie viel. Tijdens zijn actie riep hij voortdurend iets over consumentenrecht. Toch kan het geen spontane daad van boosheid zijn geweest, want de man had zich goed voorbereid: hij bracht een jeu-de-boules-bal mee waarmee hij de toestellen kapot sloeg en droeg daarbij een handschoen om zich tegen glassplinters te beschermen. Opvallend aan de man is ook dat hij zijn daad uitvoerde terwijl hij de witte Apple-oordopjes droeg.

De rechter veroordeelde de man tot 6 maanden voorwaardelijke celstraf en een gebiedverbod van 2 jaar. In die periode mag hij niet in het winkelcentrum komen waar de Apple Store gevestigd is.

Apple Store Dijon, man met jeu-de-boules-bal

Apple: ‘Schade veel groter’

De rechter wilde niet ingaan op Apple’s claim dat de schade zo’n €60.000 bedraagt. Hij hanteerde daarbij het argument dat de uitgestelde producten demomodellen waren, die niet bedoeld waren voor de verkoop. Ook zou de politie niet genoeg tijd hebben gehad om de kapotte producten te onderzoeken, voordat het personeel alweer vervangende apparatuur had neergezet. In de video worden 12 iPhones, 4 iMacs en een MacBook Air vernield, maar de man was al een tijdje bezig voordat een ooggetuige begon te filmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 17:12
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.