Een tweet maken in de Twitter-app met vermeldingen.

Vermeldingen tellen niet meer mee bij 140 karakterlimiet in Twitter-app op iOS

Als je in de Twitter-app op iOS reageert op een tweet, wordt de Twitternaam van het account waar je op reageert niet meer meegeteld in de limiet van 140 tekens. Ook zijn deze Twitternamen niet meer zichtbaar in de tweets zelf.

Een tweet maken in de Twitter-app met vermeldingen.
In de Twitter-app op iOS (link) kun je nu nóg meer woorden kwijt in een enkele tweet. Als je reageert op een tweet, wordt de Twitternaam waarop je reageert uit de tweet gehaald. Hierdoor blijven er nog steeds 140 tekens voor de tweet beschikbaar, zodat je dus langere tweets kunt maken. Deze vernieuwing werkt alleen bij reacties op tweets via de officiële Twitter-app op iOS, dus (nog) niet in Tweetbot.

Vermeldingen tellen niet meer mee in Twitter

De verandering was al eerder aangekondigd, maar is met de update van vandaag doorgevoerd in de Twitter-app op iOS. Als je nu in deze Twitter-app wil reageren op een Tweet, zie je bovenaan de tekst Als antwoord op…. De tweet begint daardoor niet meer met de Twitternaam van het desbetreffende account. De vermelding zelf blijft echter nog wel gewoon behouden, maar zit nu dus in de tweet zelf verborgen in plaats van in de tekst. Feitelijk betekent dit dus ook dat je een tweet langer kan maken dan voorheen, omdat je net als bij een nieuwe tweet nog de volledige 140 tekens tot je beschikking hebt. Hieronder zie je het verschil tussen de nieuwe situatie (links) en hoe het eerst was (rechts).

Twitter laat nu geen vermeldingen meer zien in iOS-app.

Doordat Twitternamen niet meer weergegeven worden in tweets, zien ze er op het eerste gezicht een stuk cleaner uit. Antwoordtweets lijken daardoor veel meer op gewone losse tweets, wat gesprekken in sommige gevallen wel wat onoverzichtelijker maakt. Je kunt bijvoorbeeld niet meer van een tweet precies zien wie er allemaal in vermeld worden. Als een tweet meerdere vermeldingen bevat, wordt alleen de eerste Twitternaam boven de tweet weergegeven, zoals te zien is in de afbeelding hieronder. Bij het componeren van een Tweet kun je wel zien naar wie deze allemaal gericht is.

Twitter rolt de nieuwe functie mogelijk geleidelijk uit. Het kan daardoor zijn dat dit nog niet zichtbaar is in jouw Twitter-app. Zorg er in ieder geval voor dat je de meest recente update van de iOS-app op je toestel hebt staan.

Twitter zonder vermeldingen.

Enkele weken geleden is Twitter al gestart niet meer mee laten tellen van bepaalde onderdelen voor het aantal tekens. Afbeeldingen, video’s, gifs en andere bijlagen tellen bijvoorbeeld niet meer mee, waardoor tweets al een stuk langer konden worden. Met de verandering van vandaag kun je dus nóg meer tekens in een enkele tweet kwijt. In andere Twitter-apps zoals Tweetbot is de wijziging nog niet doorgevoerd. Ook op de website van Twitter worden Twitternamen nog wel gewoon weergegeven en meegerekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2016, 14:53
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.