‘Productieproblemen Apple Watch Series 7 opgelost, productie komt op gang’

De productie van de aanstaande Apple Watch Series 7 zou eerder vertraagd zijn vanwege het complexere design, zo beweerde Nikkei Asia. Het goede nieuws is dat de problemen inmiddels opgelost zouden zijn, waardoor de release later deze maand is.

Update 10 september 2021: Er is goed nieuws te melden over de productie van de Apple Watch Series 7, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo. Apple zou de productieproblemen van de nieuwe Apple Watch opgelost hebben. De massaproductie start halverwege september (dus één dezer dagen), met de eerste leveringen later deze maand. De productieproblemen zouden te maken hebben met het schermpaneel, maar dit is nu dus opgelost.

Het lijkt er dus op dat de releasedatum van de Apple Watch Series 7 nog steeds eind deze maand is, al is er mogelijk wel sprake van schaarste. We verwachten dat de Apple Watch Series 7 rond 24 september om de pols zit van de eerste kopers.

Bekijk ook

Officieel: Release Apple Watch Series 7 op 15 oktober

Wanneer komt de Apple Watch Series 7 uit? Apple heeft eindelijk de releasedatum van de Apple Watch Series 7 bekendgemaakt. Ook weten we wanneer de pre-order start.

Oorspronkelijk artikel 31 augustus 2021
Het is vaak vaste prik bij nieuwe producten die ingrijpend worden vernieuwd: er blijken onverwacht productieproblemen te zijn opgetreden, waardoor de geplande release in gevaar komt. Bij de eerste Apple Watch in 2015 werd al vertraging gemeld door problemen met de Taptic Engine en anno 2021 doen zich opnieuw problemen voor. De productiekwaliteit valt tegen en de assemblagepartners van Apple liepen tegen onvoorziene problemen aan toen ze de elektronische componenten, modules en schermen wilden samenvoegen. Dat zeggen drie bronnen van Bloomberg.


Nikkei Asia meldt eveneens dat er vertraging dreigt, maar noemt heel andere redenen. Het zou te maken hebben met een nieuwe bloeddrukmeter in het horloge. Dit is in tegenspraak met andere bronnen, die juist melden dat de Apple Watch Series 7 geen opvallende nieuwe gezondheidsfuncties krijgt. Nikkei Asia denkt ook dat COVID-19 heeft meegespeeld bij de uitdagingen waar Apple nu voor staat.

Volgens bronnen zouden Apple’s toeleveranciers vorige week op kleine schaal zijn begonnen met de productie. Daarbij liepen medewerkers tegen kritieke problemen aan, waardoor het niet lukte om aan de gewenste productiekwaliteit te voldoen. Het zou te maken hebben met de complexiteit van het design, dat compleet anders is dan eerdere generaties. Apple zou willen kiezen voor platte zijkanten en een groter scherm. Apple heeft ook een nieuwe laminatietechniek getest waardoor het scherm dichter bij de bovenste glaslaag ligt. De productie zou tijdelijk zijn stilgelegd om eerst de problemen op te lossen, voordat de massaproductie begint.

Apple Watch Series 7 concept render in zilver.

Vertraging of minder voorraad?
Bloomberg denkt echter dat Apple meer opties heeft dan uitstel. Het is goed mogelijk om met een kleinere voorraad te beginnen. Ook zou Apple de Series 7 tijdens een september-event gewoon kunnen aankondigen, maar met een releasedatum later in het jaar.

Ben je benieuwd of je al moet gaan sparen? De prijzen van de Apple Watch Series 7 zijn nog niet bekendgemaakt, maar we hebben al wel verwachtingen wat ze gaan kosten.

Bekijk ook

Dit zijn de officiƫle prijzen voor de Apple Watch Series 7 in Nederland

De Apple Watch Series 7 verschijnt dit najaar, maar tegen welke prijs? In dit artikel lees je hoeveel de Apple Watch Series 7 gaat kosten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 10 september: Artikel bijgewerkt na berichtgeving dat de productieproblemen zouden zijn opgelost.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.