apple watch componenten

‘Productie Apple Watch vertraagd door problemen met Taptic Engine’

De Apple Watch kan niet voldoende geproduceerd worden. Volgens WSJ komt het door de Taptic Engine, waarvan de productie bij de fabrikant in de soep liep.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple watch componentenDat de voorraden van de Apple Watch beperkt zijn, heeft iedereen wel gemerkt. De Wall Street Journal denkt ook de oorzaak te weten: het ligt aan problemen met de Taptic Engine, die door een Chinees bedrijf wordt gemaakt. Deze component zorgt voor het inmiddels bekende ‘tikje op de pols’ om je te waarschuwen voor notificaties. Het is een belangrijke component voor de Apple Watch en wordt gemaakt door twee toeleveranciers. De Taptic Engines van één toeleverancier blijken niet goed te werken, beweert WSJ. Daardoor kan Apple maar beperkte hoeveelheden van de Apple Watch produceren.

Lees ook: Taptic Engine: zo tikt de Apple Watch straks op je pols

De massaproductie van de Taptic Engine begon in februari. Daarbij bleek al dat de Taptic Engines van fabrikant
AAC Technologies na verloop van tijd kapot gingen. Deze componenten haalden niet de betrouwbaarheidstest, zeggen bronnen van WSJ. Apple moest daardoor reeds gefabriceerde horloges weggooien. De fabriek staat in Shenzhen, China. De Taptic Engines die door de Japanse fabrikant Nidec Corp. zijn gemaakt, hadden niet hetzelfde probleem. Apple hevelde daarom vrijwel de gehele productie over naar Nidec, maar die heeft moeite om voldoende componenten te produceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 13:15
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, taptic engine

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.