Apple Watch Series 5

Deze iPhone heb je minimaal nodig voor de Apple Watch Series 5

Oppassen met oudere modellen
Ben je aan het kijken naar de Apple Watch Series 5? Hou er dan rekening mee dat je daar een geschikte iPhone voor nodig hebt. Niet alle iPhones zijn namelijk geschikt voor de Apple Watch Series 5. Ook bij een Series 3 heb je mogelijk een ander toestel nodig.

De Apple Watch Series 5 is Apple’s nieuwste model met een always-on scherm. Net als met iedere Apple Watch geldt dat je een iPhone nodig hebt om hem te kunnen gebruiken. Daarbij geldt wel een belangrijke voorwaarde: niet iedere iPhone is namelijk geschikt voor de Apple Watch Series 5. Dit heeft te maken met de software-vereisten. Ook als je een nieuwe Apple Watch Series 3 haalt, is de kans aanwezig dat je een nieuwe iPhone moet kopen.

Apple Watch Series 5 vereist iPhone 6s of nieuwer

De Apple Watch Series 5 draait standaard op watchOS 6. Het is niet mogelijk om deze te downgraden naar watchOS 5, omdat Apple die versie niet voor de vijfde generatie Apple Watch uitgebracht heeft. Daarnaast vereis watchOS 6 een iPhone met minimaal iOS 13. Om de Apple Watch te kunnen koppelen is namelijk de iPhone nodig met het juiste besturingssysteem. Voor watchOS 6 is dat dus iOS 13.

Dat betekent dat je voor het ingebruiknemen van de Apple Watch Series 5 aan deze voorwaarden moet voldoen:

Heb je een iPhone 6 of een iPhone 5s (die wel geschikt zijn voor iOS 12), dan val je dus buiten de boot. Het is daarom tijd om te upgraden. Zoek je nog een mooie iPhone aanbieding, dan vind je in ons overzicht goede deals.

Bekijk ook

De beste iPhone aanbiedingen van week 32-2022

Vergelijk de beste iPhone aanbiedingen! Wekelijks zoeken we voor jou de goedkoopste iPhone-aanbiedingen (ook refurbished)! In dit overzicht vind je een iPhone met korting en zie je welke acties er bij providers zijn. Met deze tips vind jij de goedkoopste iPhone!

Je moet dus ook iOS 13 installeren op je huidige iPhone voordat je de nieuwe Apple Watch kan koppelen. Dat geldt ook als je je huidige Apple Watch wil updaten naar watchOS 6. Lees meer over de geschikte toestellen van iOS 13.

Bekijk ook

Deze iPhones zijn geschikt voor iOS 13

Welke toestellen zijn geschikt voor iOS 13? We hebben het verlossende antwoord voor je. Check hier welke iPhones geschikt zijn voor iOS 13, zodat je vanaf 19 september kan updaten.

Ook oppassen bij Apple Watch Series 3
Wil je nu een Apple Watch Series 3 kopen? Dan moet je ook daar goed oppassen. Apple waarschuwt op haar eigen Apple Watch-pagina dat de Series 3 nu ook minimaal een iPhone 6s nodig heeft. Dit geldt voor de Series 3 die standaard geleverd zijn met watchOS 6 en vanaf nu dus in de winkels kunnen liggen. In veel gevallen is dat nog niet aan de orde, omdat er nog veel oudere lichtingen in omloop zijn waar nog watchOS 5 op staat. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, informeer dan van tevoren op welke watchOS-versie de Apple Watch draait.

De vereiste geldt uiteraard niet als je nu al een Apple Watch Series 3 hebt en nog niet wil upgraden naar watchOS 6. Je kan dan nog gewoon watchOS 5 blijven gebruiken. Wil je wel upgraden naar watchOS 6, dan moet je iPhone wel geschikt zijn voor iOS 13.

Bekijk ook

Alles over watchOS 6: functies, vernieuwingen en geschikte Apple Watch-modellen

Alles over watchOS 6, de meest recente grote update voor de Apple Watch. Welke vernieuwingen zitten er in watchOS 6, welke modellen zijn geschikt en wat zijn de verdere functies? Lees hier alle details over deze grote update voor de Apple Watch!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.