WhatsApp melding op de Apple Watch.

Krijg je geen meldingen meer sinds watchOS 6? Probeer deze oplossing

Gebruikers van de Apple Watch klagen sinds de upgrade naar iOS 13 en watchOS 6 dat meldingen niet meer op de Apple Watch binnenkomen. Wat is hier de oorzaak van en hoe los je dit op? Dit is de mogelijke oplossing voor het ontbreken van meldingen in watchOS 6.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zit in watchOS 6 een aantal functies die de moeite waard zijn, zoals de Activiteitstrends, nieuwe wijzerplaten, verbeterde Siri en de nieuwe standaardapps op de Apple Watch. Maar na het instellen van watchOS 6 blijken sommige gebruikers last te hebben van meldingen die niet of later binnenkomen. Krijg jij ook geen meldingen in watchOS 6, bijvoorbeeld van WhatsApp? Deze mogelijke oplossing helpt.

Geen meldingen in watchOS 6? Probeer deze oplossing

Eén van de belangrijkste functies van de Apple Watch is dat je meldingen van je iPhone eenvoudig op je pols kan bekijken. Als deze functie door wat voor reden dan ook weg valt, is dat heel erg onhandig. Heb je hier nu last van na het updaten van watchOS 6, dan hebben we meerdere tips om dit op te lossen:

  1. Herstart zowel je iPhone als Apple Watch. Je iPhone herstarten kan op verschillende manieren, afhankelijk van het model. Je Apple Watch herstarten doe je door de zijknop ingedrukt te houden en vervolgens over Zet uit te vegen. Zet daarna beide apparaten weer aan.
  2. Controleer de meldingsinstellingen. Ga op de gekoppelde iPhone naar de Watch-app en check de instellingen bij Berichtgeving. Krijg je van een bepaalde app geen meldingen door, zet dit dan uit en weer aan. Controleer ook de meldingsinstellingen op je iPhone bij Instellingen > Berichtgeving.
  3. Koppel je Apple Watch los en verbindt hem weer opnieuw. Het loskoppelen van je Apple Watch is een wat meer tijdrovend proces, maar kan een oplossing zijn voor dergelijke problemen. Bij het loskoppelen van je Apple Watch wordt automatisch een backup gemaakt, die je vervolgens weer terug kan zetten bij het opnieuw koppelen.

In de meeste gevallen lost dit het probleem van de meldingen in watchOS 6 op. Heb je problemen met de installatie van watchOS 6? Dan lees je in ons aparte artikel tips hoe je dit op kan lossen.

Alternatieve oplossing: Draagdetectie uit en aan zetten

Een andere oplossing werd ons toegestuurd door iCulture-lezer Axel. Hij kwam van het probleem af door de Draagdetectie uit en weer aan te zetten op het horloge. Daarna kwamen de meldingen weer binnen.

Draagdetectie in- en uitschakelen doe je op de Apple Watch:

  • Open de Instellingen-app op je Apple Watch.
  • Tik op Toegangscode.
  • Schakel Draagdetectie uit.
  • Schakel vervolgens Draagdetectie weer in.

Je zou nu weer meldingen moeten ontvangen.

Stem ook nog in onze poll over dit meldingenprobleem. Heb jij er last van of heb je geen enkele moeite met het ontvangen van meldingen in watchOS 6? Stem in onze poll! Mocht je nog andere tips hebben die bij jou het probleem verholpen hebben, deel het dan in de reacties.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.