App Store-icoontje op Apple Watch.

Apple Watch-apps krijgen nu ook in-app aankopen

Apple bracht vanavond de eerste beta van watchOS 6.2 uit en daarin zit een nieuwe functie: de mogelijkheid om in-app aankopen te doen. Dit is voor het eerst.

Apple Watch-apps met in-app aankopen

Het is in iOS- en macOS-apps al langer mogelijk om in-app aankopen te doen, maar bij de Apple Watch was het nog niet rechtstreeks op het horloge mogelijk. Apple voegde in watchOS 6 voor het eerst een App Store toe, voor het downloaden en installeren van apps op je smartwatch. Nu kun je ook extra aankopen doen, zonder dat je je iPhone erbij hoeft te pakken.


Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om Apple Watch-apps te maken met allerlei premium content, abonnementen en eenmalige aankopen zoals virtuele munten in een game. Want ook op de Apple Watch kun je games spelen. Apple vraagt ontwikkelaars om hun apps hiervoor klaar te maken, zodat ze meteen kunnen meedoen als watchOS 6.2 verschijnt. Dat zal naar verwachting in de loop van maart of uiterlijk april zijn.

Apple biedt vanaf nu ook de mogelijkheid tot universele aankopen voor iOS en macOS. Je hoeft dan nog maar één keer af te rekenen voor een app en kunt deze dan zowel op de iPhone, iPad als Mac installeren zonder dat je opnieuw hoeft te betalen. Bij Apple Watch-apps was het altijd al zo dat betalen voor de iOS-versie het recht gaf om ook de eventueel beschikbare watchOS-app zonder bijbetaling te installeren.

De watchOS 6.2 beta biedt verder geen noemenswaardige vernieuwingen. De beta is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, niet voor publieke betatesters.

Bekijk ook

Golden Master van watchOS 6.2 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple komt binnenkort weer met een nieuwe versie van watchOS. De watchOS 6.2 beta kan nu worden getest door ontwikkelaars en Apple heeft nu de Golden Master uitgebracht. Welke verbeteringen heeft Apple in petto? In dit artikel praten we je bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.