Golden Master van watchOS 6.2 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple komt binnenkort weer met een nieuwe versie van watchOS. De watchOS 6.2 beta kan nu worden getest door ontwikkelaars en Apple heeft nu de Golden Master uitgebracht. Welke verbeteringen heeft Apple in petto? In dit artikel praten we je bij.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch-bezitters profiteren een paar keer per jaar van nieuwe functies: in september bij de grote watchOS-release en sporadisch bij tussenliggende versies. De afgelopen tijd zijn er maar weinig verbeteringen bij gekomen, maar misschien dat daar nu eindelijk verandering in komt. Apple heeft namelijk de watchOS 6.2 beta vrijgegeven en wie weet welke nieuwe functies Apple daarin toegevoegd heeft. Dat gaan we de komende weken ontdekken in deze nieuwe beta.

Meest recente watchOS 6.2 Beta

watchOS 6.2 GB

18 maart 2020 – De Golden Master van watchOS 6.2 (buildnummer 17T529) is beschikbaar. Dit is de laatste testversie voordat de update op vermoedelijk 24 maart beschikbaar komt. Deze versie wordt ook wel beta 6 genoemd. In watchOS 6.2 vind je in ieder geval één nieuwe functie: de mogelijkheid van in-app aankopen. Lees er meer over in ons artikel over in-app aankopen op de Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Watch-apps krijgen nu ook in-app aankopen

Apple bracht vanavond de eerste beta van watchOS 6.2 uit en daarin zit een nieuwe functie: de mogelijkheid om in-app aankopen te doen. Dit is voor het eerst.

Heb je al een eerdere beta getest, dan kan je direct overstappen naar de nieuwe beta. Je moet hiervoor wel eerst de beta van iOS 13.4 installeren en daarna pas watchOS 6.2 beta.

De beta is beschikbaar voor alle watchOS 6-geschikte Apple Watch-modellen. Mocht er gedurende de testperiode iets nieuws ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij.

watchOS 6.2 beta downloaden

De beta van watchOS 6.2 is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Net als bij de voorgaande watchOS-beta’s is ook de beta van watchOS 6.2 niet beschikbaar voor publieke testers. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 6.2
Omdat het hier om een x.2 update gaat verwachten we niet dat er een paar noemenswaardige tweaks in verwerkt zitten. Voorgaande jaren voegde Apple onder andere een knop toe voor de Walkie-talkie in het Bedieningspaneel en de theatermodus. Ook zal Apple bugs mee oplossen en de beveiliging verbeteren. Welke bugs dat zijn, is waarschijnlijk pas duidelijk zodra watchOS 6.2 voor iedereen te downloaden is. Mocht er toch nog iets ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij.

Tijdlijn watchOS 6.2 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 6.2-beta’s. We verwachten watchOS 6.2 in maart 2020.

  • watchOS 6.2 GM: 18 maart 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 beta 5: 11 maart 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 beta 4: 4 maart 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 beta 3: 26 februari 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 beta 2: 19 februari 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 beta 1: 5 februari 2020 (verschenen)
  • watchOS 6.2 final: 24 maart 2020 (verschenen)

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 maart: De vijfde beta is er!
  • 2020 - 26 februari: De derde beta staat nu voor je klaar.
  • 2020 - 19 februari: De tweede beta is nu te downloaden.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.