BMW met CarPlay in systeem.

‘iPhone kan binnenkort als autosleutel gebruikt worden’

Dankzij CarKey in iOS 13.4

CarKey is een aanstaande nieuwe functie in IOS 13.4. Daarmee kun je je auto openen en bedienen met autosleutels die voorzien zijn van NFC.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe CarKey-functie wekt de indruk dat je je iPhone binnenkort kunt gebruiken als autosleutel. Er zitten verwijzingen in naar CarKey, een applicatieprogrammeerinterface (API) waarmee je je iPhone en je Apple Watch kunt gebruiken voor het openen en starten van je auto. Het is niet nodig om je iPhone te ontgrendelen, net als bij een normale autosleutel het geval is. De CarKey-functie werkt ook als de batterij van je iPhone of Apple Watch leeg is.

Apple’s toelichting in de code van iOS 13.4 beta luidt:

To use CarKey, hold iPhone or Apple Watch to reader. It will work automatically, without requiring Face ID. You can change express mode settings in Wallet.

Je kunt het gebruiken in auto’s die geschikt zijn voor NFC. Je houdt de iPhone of Apple Watch dichtbij de auto en het fungeert daarbij als sleutel. Koppelen doe je via de Wallet-app en de app van de autofabrikant. Dit doe je door de iPhone op de NFC-reader in de auto te leggen. CarKey zal dan automatisch verschijnen in de Wallet-app. Vervolgens voeg je de sleutel toe, ook aan de Apple Watch.

Lees meer over de nieuwe functies in iOS 13.4 beta in ons afzonderlijke artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2020, 15:34
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerp auto

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.