De beste pre-order tips voor de Apple Watch 4G: zo vis je vandaag niet achter het net [poll]

Vandaag start de pre-order van de Apple Watch 4G in Nederland, zowel van de Apple Watch Series 7 als de Apple Watch SE. In dit artikel vind je nuttige tips over je pre-order van de Apple Watch 4G en vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 18:00: De Apple Watch 4G is vanaf nu in Nederland te bestellen! Check ook ons artikel over de Apple Watch 4G kopen voor prijzen en modellen.

Bekijk ook

Apple Watch 4G kopen? Dit zijn de prijzen en uitvoeringen van de nieuwste Cellular-modellen

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dat kan! Je hebt bij een Apple Watch Cellular ruim de keus tussen veel verschillende modellen, waaronder de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model verkrijgbaar is.

Alles over de Apple Watch 4G pre-order

Na jaren wachten is het dan eindelijk zover: de release van de Apple Watch 4G in Nederland is aanstaande. Abonnees van T-Mobile kunnen dankzij de multisim eindelijk 4G op de Apple Watch gebruiken, zodat je je iPhone thuis kan laten en toch overal bereikbaar bent via je Apple Watch. Maar daar heb je wel het Cellular-model van de Apple Watch voor nodig. In Nederland gaan winkels zowel de Apple Watch Series 7 als de Apple Watch SE met mobiele dataverbinding verkopen. We verwachten dat de voorraad redelijk beperkt zal zijn, dus als je jouw favoriete model snel wil hebben, heb je deze tips voor de Apple Watch 4G pre-order zeker nodig!

Wanneer is de pre-order van de Apple Watch 4G?

De pre-order van de Apple Watch 4G start in Nederland vandaag, op 29 oktober 2021 om 18:00 ‘s avonds. Let er dus op dat het tijdstip verschilt met de normale planning van de pre-orders van nieuwe Apple-producten. Apple start meestal om 14:00 ‘s middags, maar deze keer is dat dus pas om 18:00 ‘s avonds. Vanaf dat moment openen de deuren bij Apple, T-Mobile, Amac, MediaMarkt en andere winkeliers voor de eerste bestellingen.

Bekijk alvast bij winkels:

Tip: Wil je nú al een Apple Watch 4G kopen? Bij Amazon Duitsland zijn ze nu al te bestellen, met leveringen naar Nederland. De 4G-functie van deze modellen is ook in Nederland te gebruiken. Bekijk ze hier:

Vanaf wanneer is de Apple Watch 4G verkrijgbaar?

De 4G-versie van de Apple Watch is een week na de pre-order, dus vanaf 5 november 2021, officieel verkrijgbaar. Vanaf dan kunnen de eerste bestellers hun gereserveerde exemplaar verwachten en start ook de verkoop in de fysieke winkels. Mocht je tijdens de pre-order achter het net gevist hebben, dan kun je mogelijk nog vanaf 5 november je slag slaan in de winkel. We verwachten dat er wel wat voorraad voor losse verkoop is, maar ook daar zal het beperkt zijn.

Apple Watch Series 7 Cellular met bellen.

Wat kost de Apple Watch Cellular?

De prijzen van de Apple Watch 4G zijn bekend. Deze zullen gelijk zijn aan de 4G-versies in Duitsland en België. Dit zijn de prijzen voor de modellen met de standaard bandjes. Ter vergelijking hebben we ook de prijzen van de GPS-versies meegenomen, zodat je kan zien hoeveel extra je betaalt voor de 4G-functie:

Prijzen Apple Watch GPS + Cellular

40/41mm 44/45mm
SE GPS, aluminium €299,- €329,-
SE GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Series 7 GPS, aluminium €429,- €459,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €729,- €779,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), titanium €829,- €879,-

Meer informatie lees je in ons artikel over Apple Watch 4G kopen.

Bekijk ook

Apple Watch 4G kopen? Dit zijn de prijzen en uitvoeringen van de nieuwste Cellular-modellen

Wil je een Apple Watch 4G kopen? Dat kan! Je hebt bij een Apple Watch Cellular ruim de keus tussen veel verschillende modellen, waaronder de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om een Apple Watch 4G te kopen in Nederland en in landen waar dit model verkrijgbaar is.

Prijzen Apple Watch Cellular Aluminium

Prijzen Apple Watch Cellular roestvrij staal

Welke modellen zijn verkrijgbaar?
De Apple Watch 4G komt in verschillende uitvoeringen en modellen. Zowel de Apple Watch SE als de nieuwe Apple Watch Series 7 zijn in Nederland beschikbaar in een 4G uitvoering.

Kleuren en uitvoeringen Apple Watch GPS + Cellular

Aluminium Roestvrij staal Titanium*
Apple Watch SE GPS + Cellular Spacegrijs, zilver, goud
Apple Watch Nike+ SE GPS + Cellular Spacegrijs, zilver
Apple Watch Series 7 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht, groen, blauw, rood Grafiet, zilver, goud Spacezwart, titanium
Apple Watch Nike+ Series 7 GPS + Cellular Middernacht, sterrenlicht
Apple Watch Hermès Series 7 GPS + Cellular* Spacezwart, zilver

* Model en uitvoering niet beschikbaar in Nederland en België.

Apple Watch SE Cellular met Digital Crown.
Apple Watch SE Cellular in zilver, goud, spacegrijs.

Bij Apple kun je dankzij Apple Watch Studio zelf je combinatie maken van een kast en een bandje, maar bij andere winkeliers is dat niet mogelijk. Daar ben je gebonden aan de vaste combinaties tussen kast en bandje. Deze combinaties vind je dus bij Amac, MediaMarkt, Coolblue en andere winkels. Alle modellen zijn er in zowel 41mm als 45mm:

  • Blauw aluminium, cellular: blauw sportbandje
  • Groen aluminium, cellular: groen sportbandje
  • Sterrenlicht aluminium, cellular: sterrenlicht sportbandje
  • Middernacht aluminium, cellular: middernacht sportbandje
  • Rood aluminium, cellular: rood sportbandje
  • Grafiet roestvrij staal, cellular: blauw sportbandje
  • Grafiet roestvrij staal, cellular: grafiet Milanees bandje
  • Zilver roestvrij staal, cellular: sterrenlicht sportbandje
  • Ziver roestvrij staal, cellular: zilver Milanees bandje
  • Goud roestvrij staal, cellular: donkere kers sportbandje
  • Goud roestvrij staal, cellular: goud Milanees bandje

Configuraties van Apple Watch Series 7 Cellular in Nederland.
Van boven naar onder: Aluminium (blauw, groen, rood, sterrenlicht, middernacht), roestvrij staal (grafiet, zilver, goud)

Ook voor de Nike+ versie komt de 4G Apple Watch beschikbaar, met de volgende standaard configuraties:

  • Nike+ middernacht, cellular: zwart Nike-sportbandje
  • Nike+ sterrenlicht, cellular: platinum/zwart Nike-sportbandje

Het is nog niet duidelijk in welke configuraties de Apple Watch SE met 4G beschikbaar komt. Bij Apple kun je in ieder geval zelf een combinatie van een kast en bandje uitzoeken.

Bij welke provider kan ik de 4G-functie gebruiken?
T-Mobile is de eerste provider in Nederland die de Apple Watch Cellular gaat ondersteunen. Iedereen met een Go-abonnement kan bij T-Mobile de multisim activeren om zijn of haar eigen mobiele telefoonnummer ook op de Apple Watch te gebruiken. De multisim voor de 4G Apple Watch kost €5,- per maand. Je maakt gebruik van dezelfde databundel en belminuten als op je iPhone.

KPN beloofde eerder ook de Apple Watch te ondersteunen, al zijn de details daarvan nog niet bekend. Vodafone lijkt op korte termijn nog geen plannen te hebben. Ook andere providers hebben nog niets aangekondigd.

Wat heb ik aan 4G op de Apple Watch?
Met de 4G Apple Watch kun je internetten, bellen en meer, zonder dat je in de buurt hoeft te zijn van je iPhone of een wifinetwerk. Je bent op die manier altijd bereikbaar, bijvoorbeeld tijdens het sporten of als je even een boodschap gaat doen. Ook kun je met de 4G Apple Watch muziek streamen via draadloze oordopjes, gewoon via Apple Music of Spotify. In een apart artikel hebben we op een rij gezet wat de belangrijkste voordelen van de 4G Apple Watch zijn.

Bekijk ook

6 voordelen van een Apple Watch met 4G: waarom het handig is

De Apple Watch met 4G komt eraan, dus je vraagt je misschien af wat nou de voordelen van een Apple Watch met 4G zijn. In dit artikel beantwoorden we die vraag.

Waar is het titanium model?
Apple brengt in Nederland alleen de Cellular-versie in aluminium en roestvrij staal uit. De titanium versie, ook wel bekend als de Apple Watch Edition, is dus niet officieel in Nederland verkrijgbaar. Datzelfde zagen we bij België: ook daar wordt alleen het model van aluminium en roestvrij staal verkocht. Wil je toch de titanium uitvoering van de Apple Watch, dan zul je daarvoor moeten uitwijken naar Duitsland, Frankrijk of een ander Europees land waar dit model verkocht wordt. Hetzelfde geldt ook voor de Apple Watch Hermès: dat model is niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland of Frankrijk.

Bekijk ook

Apple Watch Edition: alles over deze exclusieve smartwatch

De Apple Watch Edition was een speciale uitvoering van de Apple Watch, die tussen 2015 en 2021 verscheen. Je kon kiezen uit luxere materialen zoals titanium en keramiek. Inmiddels is de Apple Watch Edition niet meer verkrijgbaar.

Apple Watch 4G pre-order tips

Als je de Apple Watch 4G wil gaan bestellen, dan is het verstandig om deze tips van tevoren goed door te lezen.

#1 Wees er snel bij, want de voorraad is mogelijk beperkt

We zagen het al bij de Apple Watch Series 7: de voorraad is beperkt. Al snel nadat die pre-orders eerder in oktober van start gingen, was het model uitverkocht en was er een levertijd van meer dan een maand. We verwachten dat dat met de 4G-versie ook het geval zal zijn. Als je de nieuwe Apple Watch Series 7 met 4G als eerste wil hebben, is het dus verstandig om van tevoren al te bepalen welk model je wil en klaar te zitten op het moment dat de pre-orders starten. Dat is om 18:00 ‘s avonds op 29 oktober 2021.

We denken dat de voorraad van de Apple Watch SE met 4G ruimer zal zijn, ook omdat de vraag daarnaar wat minder is dan bij de nieuwe Apple Watch Series 7.

#2 Kies alvast de juiste maat, kleur, bandje en materiaal

Wat bij het bestellen veel tijd bespaart, is het kiezen van de juiste Apple Watch-maat, kleur en het bandje. Had je voorheen een 38/40mm model, kies dan nu de 41mm Apple Watch. Had je eerder de uitvoering van 42/44mm, dan past de 45mm versie nu beter bij je. Je zorgt er dan niet alleen voor dat al je huidige bandjes passen, maar ook dat het scherm in verhouding net zo groot is als je huidige model. Is dit je eerste Apple Watch? Lees dan ook onze tips over het kiezen van de beste maat van je Apple Watch.

Bekijk ook

Apple Watch-formaten: moet je maat 41mm, 45mm of 49mm kiezen?

De Apple Watch is verkrijgbaar in meerdere maten. Welk formaat Apple Watch is voor jou het prettigste? En hoe zit het met de voorgaande maten? In deze gids helpt we met het kiezen van een passende maat.

Qua kleur kun je bij aluminium kiezen tussen middernacht (een soort spacegrijs), sterrenlicht (een soort zilver), donkergroen, blauw en rood. Hou er rekening mee dat de rode en blauwe niet altijd lekker te combineren zijn met alle bandjes. Middernacht en sterrenlicht zijn wat neutraler. De roestvrij stalen versies zijn beschikbaar in spacegrijs, zilver en goud.

En over bandjes gesproken: je kunt bij Apple de Apple Watch Series 7 combineren met alle soorten bandjes. Kijk nu alvast naar het aanbod van Apple Watch-bandjes en welke kleuren er zijn. Hoe eerder je kiest, hoe minder je hoeft te beslissen op het moment zelf. Sneller bestellen = eerder geleverd krijgen! Het is ook slim om een alternatieve combinatie te kiezen, mocht jouw favoriet niet meer beschikbaar zijn.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

We hebben ook nog een aantal vergelijkingen waarin we de verschillende uitvoeringen naast elkaar gelegd hebben. Deze kunnen je helpen met het kiezen:

#3 Jouw favoriete model toch uitverkocht? Kijk eens naar de Nike-versie!

Ondanks dat je snel bent, kan het gebeuren dat jouw favoriete combinatie al uitverkocht is en een langere levertijd krijgt. Je zou dan ook nog kunnen kijken bij de Apple Watch Nike in de Series 7 met 4G uitvoering. Dit model is nagenoeg identiek aan de gewone Series 7, maar dan met extra Nike-exclusieve wijzerplaten. Je hebt precies dezelfde functies en mogelijkheden als de gewone versie. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je dit model bij aankoop alleen kan combineren met de Nike-bandjes. Alle andere bandjes passen wel, maar kan je hier dus niet voor kiezen bij het bestellen via Apple.

Bekijk ook

Apple Watch en Nike: alles over de Nike-bandjes, wijzerplaten en meer

Apple en Nike hebben al vanaf het begin nauw samengewerkt met de Apple Watch. Aanvankelijk waren er speciale Nike+ edities van de Apple Watch, terwijl je sinds 2022 alleen nog losse bandjes kunt aanschaffen om zelf een sportieve combinatie te maken. Alles wat je moet weten over Apple en de verschillende Nike-bandjes lees je hier!

#4 Kies een rustige plek voor je pre-order

Op vrijdagavond ben je misschien al in de mood voor het weekend, heb je een uitgebreid diner gepland of wil je languit op de bank ploffen na een drukke werkweek. Als je er snel bij wil zijn, raden we toch aan om je concentratie nog even vast te houden en een rustige plek te kiezen waar je je pre-order kan plaatsen. Dus zet even je telefoon of laptop op Niet storen en ga er rustig voor zitten. Zorg dat je geen gezeur van huisgenoten of collega’s hebt en hou rekening met de pre-order bij het maken van afspraken. Heb je met vrienden afgesproken, zeg dan dat je even iets later bent. Een pre-order plaatsen met een groep vrienden om je heen, is verre van ideaal.

#5 Betaal niet met iDEAL

Betalingen via iDEAL kunnen soms wat meer tijd kosten. Daardoor zit je langere tijd in onzekerheid of de bestelling wel goed is doorgekomen. Kies liever voor betalen met creditcard, als je daar de mogelijkheid toe hebt. Wat ook goed is om te weten: de Apple Store accepteert ook Apple Pay, maar alleen met creditcards. Bovendien kun je geen giftcard gebruiken als je met Apple Pay afrekent, dus kies in dat geval liever voor betalen met een creditcard op de gewone manier. Wij hebben bij het bestellen de beste ervaringen met het gebruik van Apple Pay of via een creditcard op de gewone manier.

Apple Watch Series 7 in aluminium vanaf de zijkant.

#6 Ga ruim voor 18:00 uur klaarzitten

Wacht niet tot 17:59 uur om aan de pre-order te beginnen. Het is handig om een kwartier van tevoren de website van je favoriete winkel open te zetten en alvast dingen klaar te leggen, zoals je creditcard. Nog een goede tip voor de Apple Store: maak gebruik van de Apple Store-app, want die gaat vaak eerder weer online dan de website.

#7 Plaats je reservering

Heb je alle tips opgevolgd en heb je je keuze voor jouw model gemaakt? Dan is het vanaf 18:00 op 29 oktober 2021 tijd om je pre-order te plaatsen. Dat werkt zo:

  1. Zorg dat je op vrijdag 29 oktober rond 18:00 uur klaar zit.
  2. Vaak gaat de Apple Store een paar uur van tevoren offline. Zodra de website weer online komt kun je beginnen met je bestelling.
  3. Ga naar Apple.nl op je computer of gebruik de app. Dat laatste gaat vaak sneller. Of ga naar de website van je favoriete webshop die meedoet aan de pre-order.
  4. Zorg dat je je Apple ID, leveradres en betaalinformatie bij de hand hebt.
  5. Zorg dat je weet welke Apple Watch Series 7 jij wilt hebben. Je kunt kiezen uit meerdere formaten, kleuren en bandjes.

Bekijk alvast bij andere winkels:

Lees ook onze uitgebreide Apple Watch 4G FAQ, mocht je nog vragen hebben over de praktische zaken van dit model.

Bekijk ook

FAQ Apple Watch 4G: antwoorden op al je veelgestelde vragen over de Apple Watch met Cellular

Heb je vragen over de Apple Watch 4G? Wil je weten wat het kost en waar het beschikbaar is? Ook geven we in deze Apple Watch 4G FAQ antwoorden op vragen als "Wat heb ik aan een Apple Watch Cellular?" en "Bij welke provider werkt de 4G Apple Watch?".

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 29 oktober: De pre-order van de Apple Watch 4G is nu begonnen.

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is de betaalbare versie van de Apple Watch. Er zijn twee generaties: het model uit 2020 en de Apple Watch SE 2022. Het 2020-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 5 en heeft een modern design, maar dan zonder always-on display en ECG. De Apple Watch SE heeft wel een snelle S5-chip en biedt de belangrijkste functies voor een toegankelijke prijs. Het 2022-model is gebaseerd op de Apple Watch Series 8 en heeft een 20% snellere S8-chip en ondersteuning voor Crashdetectie en betere gps. Het scherm van de tweede generatie Apple Watch SE is gelijk gebleven met de eerste generatie. De Apple Watch SE-modellen zijn verkrijgbaar in 40mm en 44mm-formaten. Lees ook onze Apple Watch SE 2020 review voor meer info over de eerste generatie.

Apple Watch SE

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.