Hoe Apple is jouw thuiswerkplek?

Hoe ‘Apple’ is jouw thuiswerkplek? #8: Leander Deen

Toon ons je #StayAtHome kantoor!
Hoe heb jij je thuiswerkplek ingericht? Is het helemaal in een strakke en minimalistische Apple-stijl, of zit je gewoon aan de keukentafel? In deze serie stellen we een aantal thuiswerkplekken van iCulture-lezers en -medewerkers aan je voor.

De thuiswerkplek van Leander Deen

In deze serie bespreken we verschillende thuiswerkplekken waar jij misschien wel inspiratie uit haalt. Door de coronacrisis werden veel mensen gedwongen thuis te werken. Eén van die mensen is Leander Deen. Hij werkt als service manager en doet dat sinds maart vanuit huis.

Hij voorzag dat dat nog wel even zo blijft; daarom werkt hij nu vanuit zijn studio op zolder. Naast Apple-fan is Leander ook dj en produceert hij zelf muziek. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen maakt hij onder meer gebruik van Apple-producten.

Ook meedoen?
Wil jij jouw thuiswerkplek ook in deze rubriek zien? Stuur een mailtje naar redactie [at] iculture.nl, voorzien van foto’s en een toelichting wat er te zien is en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt.

Leander:

Ook ik ben sinds maart gedwongen om vanuit huis te werken en dat blijft ook tot 1 september nog wel zo. Ik ben uitgeweken naar de zolder, waar ik een kleine audiostudio heb gebouwd. Want naast mijn Apple fascinatie ben ik ook dj/producer.

Thuiswerkplek Leander 1

Mijn Apple MacBook Air van begin 2014 is de basis van mijn werkplek. Deze is aangesloten op een Dell S2409W van 24-inch. Met behulp van een draadloos Apple-toetsenbord en een Magic Mouse kan ik hier prima mijn werk als service manager voor mijn werkgever verrichten.

Zonder MacBook Air heb ik ook niets aan mijn Steinberg CI2 externe geluidskaart. De CI2 is de audiobron naar mijn Yamaha HS50-speakers, Dateq Styx en Dateq XTC waar mijn Technics 1200 MKII’s en Pioneer CDJ 800’s op zijn aangesloten.

Thuiswerkplek Leander 2

In de ladekast heb ik in de bovenste lade, die ik heb opgeofferd voor de ingebouwde Dateq Styx, een AirPort Express aangesloten op een line-in van mijn Dateq Styx.

Hiermee kan ik vanaf mijn iPhone van Apple Music met behulp van AirPlay 2 naar mijn Yamaha-speakers streamen. Ik kan ook de muziek van elders in het huis, zoals de HomePod in de woonkamer, streamen naar zolder. Ik kan Apple Music natuurlijk ook op de Mac aanzetten, maar geef er de voorkeur aan deze via een fader te bedienen in plaats van op de Mac. De AirPort geeft zo ook de mogelijkheid om eenvoudig samples of opnames vanaf mijn iPhone rechtstreeks op te nemen in de diverse productiesoftware die ik gebruik voor mijn producties of mixen.

Andersom kan overigens ook. Met het programma AirFoil stream ik de muziek die ik aan het draaien ben naar alle AirPlay 2 devices in huis.

Thuiswerkplek Leander 3

Het pronkstuk van mijn studio is de prachtige iMac G3 Indigo die vooral als museumstuk staat opgesteld, maar hij werkt nog steeds!

Shop the look 😉
Hieronder vind je enkele producten die op Leanders thuiswerkplek staan.

De belangrijkste zaken:

  • Computer: MacBook Air van Apple
  • Beeldscherm: Dell S2409W 24″ Full HD (niet meer verkrijgbaar)
  • Audio: Twee Yamaha HS50 actieve monitors (niet meer verkrijgbaar)

Ook belangrijk:

  • Geluidskaart: Steinberg CI2 met USB interface (niet meer verkrijgbaar)
  • Mengpaneel 1: DateQ XTC (niet meer verkrijgbaar)
  • Mengpaneel 2: DateQ Styx (niet meer verkrijgbaar)
  • Vinyl draaitafel: Twee Technics SL-1200 MK2 (niet meer verkrijgbaar)
  • Digitale draaitafel: Twee Pioneer CDJ-800 (niet meer verkrijgbaar)
  • Router voor AirPlay 2: AirPort Express van Apple (niet meer verkrijgbaar)
  • Software voor AirPlay: AirFoil voor Mac (downloaden bij ontwikkelaar)

Andere Apple-spullen die Leander heeft:

Eerder verschenen:

Ook meedoen?
Wil jij jouw thuiswerkplek ook in deze rubriek zien? Stuur een mailtje naar redactie [at] iculture.nl, voorzien van foto’s en een toelichting wat er te zien is en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.