Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘Apple overweegt één grote mediabundel voor series, muziek en nieuws’

Apple zou van plan zijn om films, series, muziek en nieuws samen te bundelen in één grote abonnementsdienst, beweert The Information. Hoeveel dat moet kosten is is nog niet bekend.

Grote mediabundel

Onlangs schreven we dat nog volstrekt onbekend is wat Apple met al die tv-series wil gaan doen. Zal het gratis te bekijken zijn in de TV-app op de Apple TV? Of komt Apple met een aparte bundel die dan net iets goedkoper wordt dan Netflix? Volgens The Information kijkt Apple naar één grote mediabundel naar het model van Amazon Prime. Ook daarmee kun je meerdere diensten afnemen als abonnee.


Apple zou met de mediabundel op meerdere fronten kunnen concurreren, bijvoorbeeld met Netflix op het gebied van films of Blendle op het gebied van nieuws. Het bedrijf stopt de afgelopen maanden veel geld in de ontwikkeling van eigen tv-programma’s, met onder andere Steven Spielberg, J.J. Abrams, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Oprah Winfrey als kopstukken. Dit gebeurt via het bedrijfsonderdeel Apple Worldwide Video.

Voor nieuws zou Apple gebruik kunnen maken van de technologie van Texture, een start-up die artikelen uit tijdschriften aanbiedt. Klanten betalen $10 per maand om toegang te krijgen tot meer dan 200 maandelijkse tijdschriften. Apple zou van plan zijn om dit in te bouwen in de huidige Apple News-app, speculeerde Bloomberg eerder al. Dat maakt het meteen minder interessant voor Europeanen, want de News-app is nog maar in een beperkt aantal landen beschikbaar.

Bekijk ook

Niemand weet wat Apple met al die tv-programma's gaat doen

Apple investeert vele miljoenen in eigen tv-programma's, shows, documentaires en meer. Maar zelfs de experts zijn het er niet over eens wat Apple daarmee gaat doen. Gratis aanbieden in de TV-app? Of toch met een abonneemodel?

Momenteel biedt Apple abonnees al betaalde diensten aan, zoals extra iCloud-opslag en Apple Music. TV-shows zoals Planet of the Apps en Carpool Karaoke zijn tot nu toe via Apple Music aangeboden, maar gezien het enorme aantal Apple-shows dat in de maak is, lijkt Apple eerder van plan om een soort Netflix-concurrent op te richten. Apple zou een deel van de eigen tv-programma’s gratis kunnen aanbieden, voordat het wordt gebundeld met muziek en nieuws.

Apple Shows 4K

De eerstvolgende stap zal echter een nieuwsdienst zijn, denkt The Information. Voor Apple zal het in ieder geval een boost betekenen voor de toch al groeiende dienstentak. De afgelopen kwartalen is de omzet uit iCloud, Apple Music, App Store, Apple Pay en dergelijke jaarlijks met meer dan 30 procent gegroeid. Apple Music heeft inmiddels meer dan 50 miljoen gebruikers, zowel betalend als in de proefperiode.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.