Carpool Karaoke met John Legend en Alicia Keys

Niemand weet wat Apple met al die tv-programma’s gaat doen

Apple investeert vele miljoenen in eigen tv-programma's, shows, documentaires en meer. Maar zelfs de experts zijn het er niet over eens wat Apple daarmee gaat doen. Gratis aanbieden in de TV-app? Of toch met een abonneemodel?

Heel veel tv-content, wat moeten ze ermee?
Vrijdag tekende Apple alwéér een deal voor nieuwe Apple te-shows: ook Oprah Winfrey gaat programma’s maken voor Apple. Inmiddels is er een behoorlijke lijst van tv-shows die momenteel allemaal in ontwikkeling zijn. Wat gaat Apple daar in hemelsnaam mee doen? Recode besloot meerdere insiders te vragen en daaruit blijkt dat nog niemand een flauw idee heeft.


De experts zien drie heel verschillende opties. De ene groep denkt dat Apple een betaalde streaming tv-dienst gaat aanbieden die net iets goedkoper wordt dan Netflix. Maar Apple zou ook alle content gratis kunnen aanbieden via de reeds bestaande TV-app voor iOS en tvOS.

Beats-1-iTunes-Show

Apple Shows 4K

Die tweede optie maakt al die aankondigingen voor tv-shows in één klap oninteressant voor Nederlanders en Belgen, want de TV-app is maar in een beperkt aantal landen beschikbaar en daar lijkt niet snel verandering in te komen.

Een derde optie is dat Apple een alles-in-een bundel gaat aanbieden, bestaande uit een streaming tv-dienst, Apple Music, AppleCare+ en nog wat andere extra’s zoals meer iCloud-opslag. Dat de experts in drie heel verschillende richtingen denken maakt wel duidelijk dat er eigenlijk nog niets bekend is. Misschien weet Apple het zelf ook niet.

Toch lijkt het ons vreemd dat Apple contracten sluit met grote sterren als Steven Spielberg en Oprah Winfrey, zonder nu al te verklappen hoe die tv-programma’s aangeboden zullen worden. Alleen in Amerika, wereldwijd? Voor een miljoenenpubliek of alleen mensen die abonnee zijn? Alle genoemde opties klinken logisch, maar maken het er niet duidelijker op. Kan Apple met de zoveelste streaming tv-dienst wel opboksen tegen gevestigde namen als Amazon en Netflix? En waarom zou je nog een Apple tv-bundel nemen als je al lid bent van twee, drie andere betaaldiensten en ook nog tv-abonnee bent bij je kabelaanbieder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2018, 11:48
Bron Bron Recode
Categorie Diensten
Onderwerp apple shows
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.