iPad Pro concept met Pencil.

Nieuw iPad Pro-concept toont 11,9-inch scherm zonder notch

Een ontwerper heeft een nieuw iPad Pro-concept gemaakt met een groter scherm in een kleine behuizing. Het concept laat zien wat er mogelijk is met een nieuwe randloze iPad met Face ID en een nieuw design. Zie jij deze iPad Pro wel zitten?

iPad Pro-concept met 11,9-inch scherm

Het is geen geheim meer dat Apple werkt aan een nieuwe versie van de iPad Pro. Volgens geruchten krijgt dit model hetzelfde design als de iPhone X, inclusief Face ID en een bijna randloos scherm. Wanneer Apple deze iPad Pro gaat aankondigen is nog even de vraag, maar de ontwerper Álvaro Pabesio laat alvast zien hoe deze iPad er volgens hem uit moet zien. De afmetingen van de iPad Pro in dit concept zijn hetzelfde als van de 10,5-inch iPad Pro, maar dan met een veel groter scherm van 11,9-inch.

Het scherm in het concept is voorzien van True Tone en ProMotion, twee schermtechnieken die je nu ook al in de huidige iPad Pro vindt. In de schermrand voegt hij er een tweede generatie TrueDepth-sensor (zonder notch!) aan toe, waardoor Face ID meer kan doen. In het concept werkt Face ID ook horizontaal en kun je tot vier gezichten scannen, waarmee je zelfs tussen gebruikers kan wisselen. Ondersteuning voor meerdere profielen op één iPad lijkt op dit moment onwaarschijnlijk, maar gebruikers vragen hier wel al jaren om.

iPad Pro concept met 11,9-inch.

Verder is de iPad in het concept qua hardware voorzien van een dubbele camera, zodat je voor het eerst portretfoto’s kan maken met de iPad. De achterkant is ook van glas, maar over draadloos opladen wordt niet gesproken. Opvallend is dat de ontwerper de achterkant een donkerdere kleur geeft dan nu het geval is bij de iPhone X en iPhone 8. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat Apple voor een nieuwe zwarte kleur kiest. Ook is de iPad Pro in het concept voorzien van een A12 Bionic-chip, een stap hoger dan de A11 Bionic die nu in de iPhone X zit. Normaal gesproken kiest Apple voor een speciale X-versie van de chips van de laatste iPhones, maar als de nieuwe iPad Pro tegelijk komt met de 2018 iPhones, zou het zomaar kunnen dat hij meteen dezelfde A12-chip krijgt.

Verbeteringen voor software
Tot slot heeft de ontwerper ook nog wat nieuwe iOS 12-functies bedacht voor deze iPad Pro. De widgets maken meer gebruik van het volledige scherm, doordat ze niet alleen onder maar ook naast elkaar staan. Ook laat hij zien hoe een nieuwe vorm van Continuiteit eruit kan zien, waardoor een iPhone-app vanuit de Dock geopend kan worden als een klein venster bovenop een iPad-app. Je kan op deze manier dus bijvoorbeeld de iPhone-versie van de Rekenmachine-app gebruiken terwijl je een document aan het tikken bent.

iPad Pro concept met widgets en nieuwe multitasking.

De nieuwe iPad Pro wordt waarschijnlijk in september of oktober aangekondigd. In iOS 12 zitten al een aantal aanwijzingen dat dit nieuwe model geen thuisknop meer heeft. De iPad krijgt in iOS 12 veegbewegingen zoals op de iPhone X en ook het Bedieningspaneel is verplaatst naar rechtsboven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2018, 9:21
Bron Bron Behance
Categorie iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.