Reacties voor: Handig: Apple Kaarten toont nu ook flitspalen in Nederland

Ook beschikbaar in België
Apple Kaarten laat vanaf nu ook de locatie van flitspalen zien in Nederland en België. Met een icoontje zie je tijdens het navigeren waar de flitser staat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Dit én snelheidslimiet weergave in België en dan switch ik met plezier van Waze naar Apple Maps. (Puur voor het visuele aspect. Waze is goed, maar het ziet er niet echt uit. Ik verkies ook altijd eerder stock apps dan 3th party apps.)

  2. Gisteren heb ik ze in Zwolle ook gezien tijdens het rijden. Via CarPlay kreeg ik bovendien dubbele flitsermeldingen va audio: zowel van Flitsmeister, als van Apple zelf. Als ik me niet vergis, tenminste.

  3. Fijn om te zien dat dit soort functies toch langzaam naar NL komen. Ik wacht nog op de snelheden, dat is echt een welkome toevoeging. Voor flitsers blijf ik waarschijnlijk toch nog een tijdje FM gebruiken, puur voor de zekerheid. Als er genoeg mensen zijn die de meld-functie gebruiken (als deze beschikbaar is) en ik door krijg dat zowel FM als Apple Kaarten ze beide melden, wordt FM vanzelf overbodig.

  4. Mooi! Nu nog max snelheden weergave.

    Maar ik zou graag ook fietsroutes zien. NL is een en grote fietsland, dus het zou logisch zijn dat NL voorrang krijgt met fietskaarten implementeren.

  5. Eens alleen Max snelheid houdt mij nu nog bij TomTom

  6. Helaas heeft Apple kaarten voor mij een beetje afgedaan, door het absurd lage tempo waarmee nieuwe ontwikkelingen in kaarten naar Nederland komen krijg ik het gevoel dat Apple dit niet echt serieus neemt.
    Dat kan ik van Waze en Flitsmeister gelukkig niet zeggen.

  7. (Red.) Toegevoegd dat de flitspalen ook in België zichtbaar zijn.

  8. Heel handig……wat nog handiger is….gewoon aan de snelheid houden.

  9. @Bjarne: Waze is Google. Reden genoeg om over te stappen

  10. Fijn, alleen jammer dat je moet navigeren.
    En snelheidslimieten kan denk ik wel in 1 excelletje aangeleverd worden gezien overal 100 is en 30/50 bebouwde kom en buiten 60.

  11. Kleine stapjes vooruit, nu nog maximale snelheid en meld functie + de verbeterende kaart zoals in Amerika (gebouwen, parken) en de fietsroutes kortom eigenlijk alle functies (blijf wel nog Flitsmeister gebruiken puur voor de zekerheid 😉)

  12. Er word wel degelijk gemeld dat je hem nadert: dan word er gezegd verderop flitsplaats

  13. @swen: Buiten de bebouwde kom mag je 80

  14. @Sybrand: Eens, zal het excelletje aanpassen

  15. Origineel geplaatst door Ro
    Fijn om te zien dat dit soort functies toch langzaam naar NL komen. Ik wacht nog op de snelheden, dat is echt een welkome toevoeging. Voor flitsers blijf ik waarschijnlijk toch nog een tijdje FM gebruiken, puur voor de zekerheid. Als er genoeg mensen zijn die de meld-functie gebruiken (als deze beschikbaar is) en ik door krijg dat zowel FM als Apple Kaarten ze beide melden, wordt FM vanzelf overbodig.

    Flitsmeister heeft gelukkig veel meer nuttige functies dan flitsers. Zo vind ik de rijstrook gesloten waarschuwing fijn maar ook de melding als er een ambulance aankomt is fantastisch! Dus FM is voorlopig niet overbodig enig wwatmij betreft een blijvertje.

  16. Hey iculture! Bedankt om men tweet te gebruiken in dit bericht. Ik wil melden dat tijdens de navigatie ik wel een geluidsmelding heb gekregen bij het benaderen van de flitspaal. “Speed control ahead”.

    Maar op het moment dat dit allemaal gebeurde was apple waarschijnlijk de kaarten aan het updaten, de map deed vrij raar. Labels die verdwenen en terug. 😃

  17. @Nic @Flecy patriek: Hebben jullie allebei de Engelse stembegeleiding (Siri)? Ik ben langs bijna tien flitspalen gereden, maar ik hoorde bij geen van alle een (audio)waarschuwing.

  18. Welkome toevoeging en hopelijk straks ook de mobiele meldingen.

    Het grote nadeel van Flitsmeister vind ik de belabberde kaartweergave en routebegeleiding. Lijkt erg op google dat net zo onduidelijk is. De kaart is veel te vol met nutteloze info en de route springt er onvoldoende uit, zoals dat bij  wel is. Bovendien kan de begeleiding het niet bijbenen en moet deze vaak een stukje inhalen op de kaart.

    Om maar niet te spreken van de stem… pfff Net zo erg als die van Google.

  19. Mooi!

    Alhoewel ik overstappen van Google Maps naar Apple Maps waarschijnlijk nog steeds niet ga doen, omdat er geen mogelijkheid is om opgeslagen locaties over te zetten in bulk (het zijn er redelijk veel, dus stuk voor stuk ga ik niet aan beginnen)…

  20. Het zijn wel muizenstapjes bij Apple hoor. Ze kunnen in 1 klap een top-app afleveren waar het beste in zit van alle concurrenten maar helaas. Nog ff door met Flitsmeister dus

  21. Kan het kloppen dat de flitspalen nog niet overal op de kaart staan?

  22. De dag dat ik Flistmeister de deur uit kan doen komt met rasse schreden naderbij.

    3 redenen waarom ik een hekel aan Flitsmeister heb:

    -“Einde trajectcontrole. Vroooom!” Waarom? Moet je je alleen aan regels houden als deze gehandhaafd worden?
    -Nu moet ik zowel Maps als Flitsmeister opstarten. Flistmeister heeft wel een soort dongle om dat te automatiseren, maar die kun je maar aan 1 apparaat hangen. Waarom?
    – Het ziet er niet uit

    en de bonushekel:
    -de naam. Hoezo ‘meister’?

    Al met al voel ik mij heel erg niet thuis bij die app

  23. Zeker handig maar laten we vooral niet vergeten dat de mobiele flitsers door de gebruikers worden gemeld in Flitsmeister. Deze data wordt door anderen weer gebruikt. Om deze reden ben ik al jaren Pro gebruiker van Flitsmeister. Draag zo toch een steentje bij aan het bestaansrecht van Flitsmeister. En ja, ik hou me aan de snelheid maar ergens een keer vier km te hard is zo gebeurd.

  24. Origineel geplaatst door Benjamin Kuijten | iCulture.nl
    @Nic @Flecy patriek: Hebben jullie allebei de Engelse stembegeleiding (Siri)? Ik ben langs bijna tien flitspalen gereden, maar ik hoorde bij geen van alle een (audio)waarschuwing.

    Net even getest en nee hoor, geen audio-aankondiging van de flitspaal. Het zijn wel heel kleine stapjes van Apple. Stiekem hoop ik dat ze nog aan het uitrollen zijn en dat de audio als laatste aan de beurt in. Ihone staat op Nederlands.

  25. Vandaag ook gemerkt dat de flitspalen er in stonden. kreeg ik bij sommige wel een melding dat ik een flitspaal nader. Behalve bij de verkeerslichten dan weer niet. Maar ik heb effectief een melding gehoord ivm een flitspaal dat ik naderde

  26. Origineel geplaatst door Sjakelien
    -Nu moet ik zowel Maps als Flitsmeister opstarten. Flistmeister heeft wel een soort dongle om dat te automatiseren, maar die kun je maar aan 1 apparaat hangen. Waarom?

    Als je de opdrachten app gebruikt kun je dit een stuk simpeler maken. Bv als je een bluetooth verbinding maakt met de auto, kun je automatisch je muziek af laten spelen, FM opstarten en daarna je favoriete maps openen.

  27. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: jup alles in het engels hier.

  28. @Ro: het lukt mij niet om zo’n opdracht aan te maken. Lijkt me zeer handig. Tips of de opdracht zelf?

  29. Flitsers tonen is nergens voor nodig, hierdoor gaan we alleen maar harder rijden dan de bedoeling is.
    Dat de maximale snelheid getoond wordt is veel beter, dat zou een mooie functies zijn.

  30. Origineel geplaatst door Sjakelien
    -“Einde trajectcontrole. Vroooom!” Waarom? Moet je je alleen aan regels houden als deze gehandhaafd worden?

    Als je zoals ik Flitsmeister al langere tijd kent dan had je kunnen weten dat de app zelf, maar ook de toelichting bij updates in de App Store en zelfs hun website doorspekt is met humor. Ik vind ‘t vooral vermakelijk.
    Maar als ik in je reactie lees dat jouw grootste ‘bonushekel’ de naam van de app is, dan snap ik wel dat je een heel zwaar leven moet hebben en de humor daarom waarschijnlijk moeilijk kunt waarderen.

  31. Wat ik serieus een nadeel vind van Apple kaarten, of misschien beter wat ik een groot gemis vind, is:

    – bij wegversperring een nieuwe route laten berekenen. Zeker in het buitenland nodig omdat andere zijwegen als je die inrijdt soms doodlopen. Je moet dus eerst een doodlopende weg in en dan nog gaat ie herplannen naar de oude route.

    – meerdere stops opgeven, zodat je de optimale route rijd langs x punten.

  32. Gewoon cruisecontrol aan zetten en betalen als je te hard rijdt.

  33. @André: Volgens rijkswaterstaat zorgt het gebruik van flitsmeister dat de wegen juist veiliger worden, aangezien flitsers geplaatst worden op gevaarlijke plekken. Als je dan dus weet dat je een boete krijgt, dan zal je de wet niet overtreden op die gevaarlijke plek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.