Standaard e-mailapp wijzigen iOS 14

Zo kun je de standaard e-mailapp wijzigen op je iPhone en iPad

Outlook, Gmail of iets anders
Het is heel simpel om een andere e-mailapp in te stellen op je iPhone of iPad. Kies bijvoorbeeld Spark, Gmail of een van de andere mailapps die al hiermee werken.

Standaard e-mailapp op iPhone wijzigen

Het is op de iPhone en iPad niet alleen mogelijk om de standaardbrowser te wijzigen, maar ook de standaard e-mailapp. In plaats van Apple’s eigen Mail-app kun je kiezen voor Spark, Hey, Outlook, Gmail of een van de andere ondersteunde apps. Wil je bijvoorbeeld een paar foto’s e-mailen, dan zal niet langer de standaard Mail-app van Apple worden gebruikt, maar de app die jij zelf hebt gekozen. In de stappen hieronder lees je hoe je een standaard e-mailapp op de iPhone kiest.

Welke e-mailapp?

Dit zijn de belangrijkste apps die je kunt instellen als alternatieve e-mailapp op de iPhone:

 • Airmail
 • Edison Mail
 • Boomerang
 • Canary
 • Gmail
 • Hey
 • Outlook
 • Polymail
 • Spark
 • Spike
 • Twobird
 • Yandex.Mail

Standaard e-mailapp wijzigen op iPhone en iPad

Zo kun je de standaard e-mailapp aanpassen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar de e-mailapp die je als standaard wil (Gmail, Spark, etc.) en tik op Standaard Mail-app.
 3. Kies een van de getoonde apps.

Zie je jouw favoriete app nog niet? Dan moet je nog even geduld hebben omdat de functie nog wordt uitgerold en nog niet alle apps zijn bijgewerkt.

Ook goed om te weten: als je bijvoorbeeld Hey wilt instellen kun je dat ook doen via het instellingenmenu van Outlook of een van de andere genoemde apps.

Standaard e-mailapp wijzigen

E-mailapp op later moment aanpassen

Nadat je dit voor de eerste keer hebt gedaan kun je voortaan ook naar Instellingen > Mail gaan om de standaard mailapp te wijzigen. Bij de eerste keer moet het echter via de third party-app. Het kan zijn dat na het rebooten van je toestel weer standaard Mail is ingesteld, maar dit kun je vervolgens weer handmatig wijzigen. Ook bij app-updates kan het zijn dat de Mail-app weer wordt teruggezet. Je zult bij een update van je favoriete app (bijvoorbeeld Spark) dus even moeten controleren of nog steeds de juiste voorkeursapp is ingesteld.

Voordelen van andere standaard e-mailapp

Het kiezen van een eigen standaard e-mailapp op de iPhone heeft een aantal voordelen. Zo wordt meteen je favoriete app geopend als je bijvoorbeeld op het web op een e-mailadres tikt. Je kan daardoor ook gewoon Apple’s eigen Mail-app verwijderen. Voorheen was het noodzakelijk om deze te geïnstalleerd te houden, omdat je anders niet op e-mailadressen op het web kon tikken om meteen een mailtje aan te maken.

Meer tips voor de Mail-app
Besluit je toch de standaard Mail-app te blijven gebruiken, dan vind je hier meer tips om het maximale eruit te halen:

Bekijk ook

14 handige tips voor de Mail-app op je iPhone en iPad

Gebruik je de standaard Mail-app op je iPhone en iPad? Dan hebben we een aantal handige tips voor je. Met deze tips voor de Mail-app ga je razendsnel door alle e-mails heen.

Zoek je een andere e-mailapp, dan hebben we daar uiteraard ook wel wat suggesties voor.

Bekijk ook

Dit zijn de beste e-mailapps voor iPhone en iPad

Wat is de beste e-mail app op iPhone en iPad? Welke mailapp past het beste bij jou? We zetten de toppers op een rij en laten zien welke onze favorieten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!